Rebecca Ferguson treedt op voor Donald Trump. Onder 1 voorwaarde…..

rebecca-ferguson-album

Rebecca Ferguson is gevraagd om op te treden tijdens de inauguratie van Donald Trump. De Britse singer/songwriter zegt alleen JA, als ze ‘Strange Fruit’ van Billie Holiday mag zingen. Dit lied uit 1939, een klassieker, was een aanklacht tegen het Amerikaans racisme, in het bijzonder het lynchen van Afro-Amerikanen, aan het begin van de 20ste eeuw.

Zo maakt Ferguson bekend op Twitter. “Een song met een enorme historische betekenis, een nummer dat op de zwarte lijst stond omdat het te controversieel was. Een lied dat alle zwarte mensen in de Verenigde Staten aanspreekt. Eentje die ons herinnert aan het feit dat alleen liefde sterker is dan haat in deze wereld. Tot ziens in Washington.”

Het Trump-team heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Rebecca. Voorlopig lijkt het lastig om grote namen te strikken voor de plechtigheid op de 20ste van deze maand. Céline Dion, Garth Brooks, Elton John en Andrea Bocelli bedankten al voor de eer. Tot dusver is alleen de komst van tienerster Jackie Evancho aangekondigd.

Southern trees bear strange fruit
Blood on the leaves and blood at the root
Black bodies swinging in the southern breeze
Strange fruit hanging from the poplar trees

Pastoral scene of the gallant south
The bulging eyes and the twisted mouth
Scent of magnolias, sweet and fresh
Then the sudden smell of burning flesh

Here is fruit for the crows to pluck
For the rain to gather, for the wind to suck
For the sun to rot, for the trees to drop
Here is a strange and bitter crop

Lees ook:Amerikaanse republikeinen zijn laaiend vanwege TV-producties over Hillary Clinton
Lees ook:De billen van Karin Bloemen: goedgekeurd door de Surinaamse Vereniging van Mannen
Lees ook:Katy Strange kiekte 2 jaar lang iedereen die in haar bed lag
Lees ook:Antoinette Beumer wint prijs met haar film JACKIE
Lees ook:Elke 2e zaterdag van de maand Ladies Night bij Out-TV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>