Lena Dunham maant iedereen op Democraten te stemmen

Lena-Dunham-en-haar-vriendinnen-met-de-roze-Planned-Parenthood-shirts-Lena Dunham, bedenkster, producente en hoofdrolspeelster in ‘Girls’ roept, samen met Amy Poehler, Ellen Page en Mindy Kaling, vrouwen op om bij de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen op 4 november te stemmen op de Democarten.

Het Instagramprofiel van Dunham werd de deze week overstelpt door bekende vrouwen in roze T-shirts met de tekst ‘Lena Dunham Loves Planned Parenthood’……

‘Door de recente beslissing in de Hobby Lobby-zaak (waarbij werkgevers hun werknemers de vergoeding voor anticonceptie mogen weigeren uit religieuze overtuigingen), is het van cruciaal belang dat we er alles aandoen dat alle vrouwen toegang hebben tot alle vormen van gezondheidszorg die te maken heeft met seks en voorplanting, zonder dat hun bazen, politici en rechters in de weg staan, aldus Lena Dunham.

Ze nam hen mee tijdens haar boektoernee van ‘Not That Kind of Girl’ zodat de organisatie een breed publiek kan overtuigen om hen te steunen als vrijwilligers en voorvechters.

De organisatie stelt dat het recht op betaalbare toegang tot abortus en anticonceptie erg belangrijk is voor de emancipatie van de vrouw en dat de Hobby Lobby-beslissing de klok terugdraait naar een tijd waarin vrouwen geen baas in eigen buik waren.

‘Meisjes willen verandering. Meisjes zijn verandering. Ga stemmen op 4 november,’ aldus Lena Dunham in een campagnevideo. Heel wat bevriende actrices steunen haar en de Planned Parenthood in hun oproep. Zo hopen ze vrouwen en jongeren, de twee belangrijkste doelgroepen, te bereiken.

Lees ook:Lena Dunham spreekt op Power of Women over haar verkrachting
Lees ook:Op naar Het Witte Huis: Lena Dunham voor & Other Stories
Lees ook:Lena Dunham eist dat seksuele beschuldigingen worden verwijderd van het net
Lees ook:Amerikaanse vrouwen delen hun abortus-verhalen op internet
Lees ook:Lena Dunham begint e-mail magazine LENNY

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>