Amerikaanse vrouwen delen hun abortus-verhalen op internet

RosiePlannedParenthoodVrouwen in de V.S. delen momenteel massaal verhalen over hun abortus.

Hiermee protesteren tegen plannen van de Republikeinen om de gezondheidsorganisatie Planned Parenthood niet langer te subsidiëren…..

Amelia Bonow, Lindy West en Kimberly Morrison lanceerden daarop afgelopen vrijdag de de hashtag #ShoutYourAbortion.

President Barack Obama is een voorstander van het programma en heeft al gezegd dat hij zijn veto zal uitspreken tegen elke wet die Planned Parenthood aan banden legt.

De activistes riepen vrouwen op om hun positieve verhalen over abortus te delen via Twitter, om zo een einde te maken aan het stigma rond zwangerschapsafbreking dat in Amerika nog steeds leeft.

Er werd massaal gehoor aan gegeven, ook internationaal. Australische, Britse en vooral ook Ierse vrouwen lieten digitaal van zich horen.

Sinds vrijdag werd #ShoutYourAbortion ruim 70.000 keer gebruikt, al wordt de hashtag ook gebruikt door vele felle ProLife-aanhangers in de USA.

Lees ook:Lena Dunham maant iedereen op Democraten te stemmen
Lees ook:Turkse mannen in rokjes vanwege verkrachtingsdood Özgecan Aslan
Lees ook:TIME magazine: het woord ‘feminist’ kan geschrapt worden
Lees ook:In El Salvador baren 9-jarigen al baby’s vanwege de ban op abortus
Lees ook:Door IS verkrachte vrouwen moeten recht op abortus krijgen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Amerikaanse vrouwen delen hun abortus-verhalen op internet

  1. Baas in Eigen Buik

    Voor het gemak om geen rekening te hoeven houden met de consequenties van vrije seksualiteit (wat abortus garandeert) moet een te hoge morele prijs betaald worden, namelijk één of meer mensen levens per abortus. (meer in het geval van een meerling zwangerschap).
    Iedereen die beweert dat abortus een ingreep is die slecht alleen het lichaam van de moeder betreft is onwetend en heeft geen kennis van het ontstaan van menselijk leven. De slogan Baas in Eigen buik, de vrouw mag zelf weten wat ze met haar lichaam doet, is wetenschappelijk niet te onderbouwen. We weten inmiddels dat een zwangere vrouw een tweede lichamen in zich heeft. Wanneer iedereen mag beslissen wat die met haar eigen lichaam doet, dan moet dit zeker ook gelden voor de eigenaar van het lichaam wat nog niet geboren is. dat maakt de slogan Baas in Eigen buik een Pro-life slogan!
    Een abortus voorkomt geen nieuw kind, het kind is er al en dat kind wordt o.a. de beslissing ontnomen wat die mag doen met zijn (ja, jongens) of haar eigen lichaam.
    Net als de morele prijs te hoog was voor de goedkope suiker die wij vroeger van slavenplantages haalden is nu ook de morele prijs van vrije seksualiteit te hoog.

      /  
  2. Dirkje van Bennekom Auteur

    Wat een pertinente onzin. Zoiets kan alleen een man verzinnen.
    Dirkje

      /  
  3. Baas in Eigen Buik

    Er wordt niet eens een poging gedaan om aan te tonen dat het geen ik heb geschreven onzin is. Bekijk het mooie filmpje wal jullie onder jullie stukje hebben geplaatst en je ziet de ene kant hun positie feitelijk onderbouwen en de andere kant emotioneel reageren en willen vast houden aan een recht wat we feitelijk kunnen typeren als het recht van de sterkste.
    Was het maar onzin! Want mijn positie is niet leuk, we moeten het feestje stoppen want de buren kunnen niet slapen en iets waarvan we vroeger geen kwaad in zagen blijk met de kennis van nu dat we helemaal fout zitten.
    Abortus kan niet meer met de kennis wat we vandaag de dag hebben. vijftig jaar geleden werden mijnwerkers door de doktoren geadviseerd om te te gaan roken om het hoesten door stoflongen tegen te gaan. Vandaag weten we dat alcohol een nadelige gevolgen heeft op de ontwikkelende hersenen van kinderen en we stoppen met alcohol onder de 18 jaar.
    vandaag weten we dan een mens al een mens is vanaf zijn conceptie en abortus doet deze mens onrecht aan.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>