Lena Dunham spreekt op Power of Women over haar verkrachting

RosieLenaDunhamLena Dunham vertelde in een speech tijdens een Power of Women-lunch van Variety over het moment waarop ze verkracht werd.

De actrice en regisseuse van de HBO-serie ‘Girls’ werd geëerd om haar werk voor GEMS, een organisatie die zich inzet voor vrouwen die het slachtoffer zijn van mensenhandel.

Ze probeert haar persoonlijke ervaring en haar stem als bekende actrice te gebruiken om anderen te helpen.

“Toen ik verkracht was, had ik het gevoel dat mijn waarde bepaald was door iemand anders. Iemand die me ervan overtuigde dat mijn lichaam niet van mezelf was en mijn keuzes er niet toe deden”, aldus Dunham.

“Het duurde jaren om erachter te komen dat mijn persoonlijke waarde niets met die aanranding te maken had. De stemmen die me vertelden dat ik dit verdiende waren geesten, het waren leugenaars.”

“Als feminist en overlever van seksueel geweld is het mijn ultieme doel om mijn ervaring, mijn platform en ja, mijn privilege, te gebruiken om stigmatisering om te draaien en andere overlevers een stem te geven”, aldus Dunham.

Lees ook:Lena Dunham eist dat seksuele beschuldigingen worden verwijderd van het net
Lees ook:Lena Dunham maant iedereen op Democraten te stemmen
Lees ook:Lena Dunham was liever lesbisch geweest
Lees ook:Lena Dunham breekt tournee af, na vreemde seksuele beschuldigingen
Lees ook:Lena Dunham gaf verkrachter het pseudoniem ‘Barry’. Laat die nou echt bestaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>