Mia Madre: filmmaakster aan het sterfbed van haar moeder

mia-madre-posterHet leven van Margherita, een succesvol cinéaste, komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen……

Met een ex-man, een puberdochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven.

Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft.

Net als bij zijn vorige films, tekende Nanni Moretti niet alleen voor de regie van ‘Mia madre’, hij schreef ook zelf het scenario. In deze rolprent behandelt Moretti semi-autobiografisch het verlies van zijn eigen moeder, vertaald in de hoofdpersoon Margherita, een filmregisseur met een tienerdochter, een terminaal zieke moeder en filmopnames voor de boeg.

Het leverde hem bij het laatste filmfestival van Cannes de Oecumenische Juryprijs op en een nominatie voor de Gouden Palm.

Lees ook:Lydia Rood schreef KENAU vanuit het perspectief van haar tienerdochter
Lees ook:NIKE daagt vrouwen uit hun grenzen te verleggen
Lees ook:Jonge actrices moeten steeds vaker bloot, anders vallen ze buiten de boot
Lees ook:Frieda Mulisch maakt TV-serie over de vrouwen in het leven van Harry Mulisch
Lees ook:Regisseuse Paula van der Oest is ‘gast van het jaar’ op Nederlands Film Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>