Frieda Mulisch maakt TV-serie over de vrouwen in het leven van Harry Mulisch

VMMulisch“Ik wil dat mijn vader voortleeft’. Aldus Frieda Mulisch, dochter van de in 2010 overleden auteur Harry Mulisch.

Daartoe stelde ze afgelopen weekend het appartement van haar vader open met de werkkamer, waarin hij zijn meesterwerken schreef, maar als scenarioschrijfster gaat Frieda nu zelf ook aan de slag.

Ze is bezig met het schrijven van een dramaserie over het leven van haar vader……….

“Je ziet vooral de vrouwen van Harry”, vertelde ze gisteravond in het AVRO-programma Opium TV.

De vrouwen die aan bod komen, zijn Harry’s moeder, zijn vrouw en zijn dochter. Ze zoekt nog wel iemand die interesse heeft in het scenario.

De openstelling van het huis is een van de onderdelen van de eerste editie van een jaarlijkse festival dat aan Mulisch is gewijd. Op en rond het Leidseplein worden dit weekeinde de boeken van de auteur gevierd en besproken door middel van toneel, debat, muziek en literatuur.

Zo brengt het Nationale Toneel 2x de voorstelling ‘Het stenen bruidsbed’, naar een roman van Mulisch uit 1959. Coen Verbraak interviewt weduwe Kitty Saal en de Frieda en haar zus Anna vertonen de favoriete filmfragmenten van hun vader.

Dit nieuwe literaire evenement is een initiatief van het Harry Mulisch Huis, het Letterkundig Museum, het Nationale Toneel, de Stadsschouwburg en debatcentrum De Balie.

Lees ook:Anne Wil Blankers zit 50 jaar in het vak
Lees ook:‘Haar naam was Sarah’ nu ook op de Nederlandse planken
Lees ook:Frieda Belinfante: de eerste vrouwelijke dirigent en vergeten verzetsstrijdster
Lees ook:Tom Lanoye schrijft vrouwenrollen in opdracht van zijn moeder
Lees ook:J.K. Rowling schrijft aan filmserie in Harry Potter-stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>