Jonge actrices moeten steeds vaker bloot, anders vallen ze buiten de boot

game_of_thronesDe tijd dat gratuit naakt voorbehouden was aan B- en C-films ligt achter ons.

Populaire topseries als ‘The Tudors’, ‘Game of Thrones’ en ‘Spartacus’ staan bol van het bloot.

De Britse acteursvakbond EQUITY is daar niet over te spreken…….

Jonge actrices moeten steeds vaker naakt gaan, anders vallen ze buiten de boot en dat is voor hen een reden om aan de bel te trekken.

“Vanwege de populariteit van die series merken we hoe jonge actrices, maar ook steeds meer jonge acteurs, steeds vaker worden gedwongen uit de kleren te gaan. Wie daar niet aan meedoet, kan het vergeten. Bovendien horen we ook verhalen van actrices die tijdens de audities al naakt moeten. Dat kan echt niet!”, aldus Eleanor Dearle van Equity.

De vakbond startte daarom een onderzoek. De eisen voor veel rollen gaan van ‘liefkozend met je borsten spelen’ tot ‘naakt en suggestief acteren vereist’.

Daarom roept EQUITY actrices op om over elke seksscène goed na te denken: ‘Draagt het bij aan de verhaallijn, voel ik mij er goed bij en heb ik vertrouwen in de regie?’

Ook veel kijkers storen zich aan de hoeveelheid expliciete scènes met’Game of Thrones’, als koploper. In het eerste seizoen werden bijna alle flash-backs gedaan tijdens seksscènes. ‘De hoeveelheid erotiek overschaduwt het verhaal en leidt de kijker af’, schreef The Washington Post reeds.

De woordvoerder van producent HBO ziet dat anders. “Wie zich teveel richt op het naakt, heeft geen oog voor de briljante acteerprestaties. Juist daaraan heeft de serie haar populariteit te danken, samen met het geweldige scenario en de sublieme regie.”

Lees ook:Paloma Faith vindt collega-feministe Beyoncé te bloot
Lees ook:Vrouwen die een Oscar winnen huilen steeds vaker
Lees ook:Porno-actrices zonder make-up zijn …… gewoon lieve meisjes
Lees ook:Oudere actrices kunnen in Hillywood langer mee dan in Hollywood
Lees ook:Broad Street Pictures zet vrouwelijke cineasten in de kijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>