Het hoogste aantal vrouwelijke miljardairs vind je in China

RichChinesSelfmadeWomenEr zijn 1453 miljardairs in de wereld en die zijn samen goed voor een vermogen van 5500 miljard dollar, hetgeen overeenkomt met het bruto nationaal product van China.

Tenminste, dat stelt het zogenoemde Hurun Rapport dat in China wordt opgesteld. Volgens de opstellers van het rapport is de gemiddelde leeftijd 63 jaar en is 1 op de 10 miljardairs vrouw………

Ook BNR-radio besteedde vanochtend op Vrouwendag aandacht aan dit onderwerp. Karin van Wijngaarden, partner bij Grant Thornton, legt uit waarom China de meeste vrouwen in de top heeft.

Nederland loopt behoorlijk achter de feiten aan. Want in ons land zijn vrouwen sterk ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. In het lijstje van ‘slechtste landen’ heeft Nederland de twijfelachtige eer op de derde plaats te staan. Alleen in Japan en de Verenigde Arabische Emiraten worden procentueel minder topfuncties door vrouwen bekleed.

Wereldwijd is er een voorzichtige toename van het aantal vrouwen in de top, van 21% naar 24%. Die toename is, zo blijkt uit het onderzoek, vooral toe te wijzen aan de hoge percentages in de snelgroeiende BRIC-economiën, Zuidoost-Azië en de Baltische Staten.

Vrouwen die heel snel de top willen bestormen, doen er goed aan te verhuizen naar China. Want een functie als CFO in gezondheidszorg in China, biedt de beste perspectieven, want 45% van de topfuncties wordt vervuld door vrouwen. Het land heeft met 51% overigens ook het hoogste percentage vrouwen in Senior Management functies.

Alle cijfers vindt u op de site van BNR.

Lees ook:Nederlandse ziekenhuis-top vervrouwelijkt nauwelijks
Lees ook:Ongetrouwde vrouwen boven de 27 worden door de Chinese overheid betiteld als ‘restvrouwen’
Lees ook:Steeds meer vrouwen in de bajes, behalve in Nederland
Lees ook:Botswana en Vietnam hebben meer vrouwen aan de top dan Nederland
Lees ook:Vrouwen zijn de private bankiers van China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>