Klokkenluidster SNS-fraude werd een jaar lang genegeerd

Hetty van de Laar, de klokkenluider die de miljoenenfraude bij SNS Reaal aan het licht bracht, is met haar waarschuwingen een jaar lang volkomen genegeerd door de top van de bank…………..

Zo schrijven Bart Mos en Joris Polman vandaag in De Telegraaf.

“Ik heb diverse pogingen gedaan om met bestuursvoorzitter Ronald Latenstein in contact te komen, maar iedere keer werd de afspraak op het allerlaatste moment afgezegd”, vertelt zij.

Al in augustus 2011 trok Van de Laar voor het eerst aan de bel bij SNS. Zij had sterke aanwijzingen dat facturen bij vastgoedtak SNS Property Finance in opdracht van ’puinruimer’ Buck Groenhoef werden vervalst en opgepompt, waardoor de bank voor miljoenen euro’s werd opgelicht.

In eerste instantie besloot Van de Laar de inmiddels gearresteerde Buck G., de man door wie zij werd ingehuurd, er zelf op aan te spreken. “Ik vond dat hij van dat geld moest afblijven. Het was niet van hem. Maar Buck zei dat ik te emotioneel reageerde. Hij was het die me eerder voorstelde om een nul achter mijn factuur van vijfduizend euro te schrijven.”

Vervolgens besluit Van de Laar het adviesbureau Boer en Croon, dat G. als interim-manager bij SNS detacheerde, te waarschuwen voor de fraudepraktijken. “Ik werd teruggebeld door hun bestuurder Jos Zandhuis, die direct zei dat hij maar een paar minuten tijd voor me had. Hij vroeg me of ik over bewijzen beschikte, wat ik beaamde. Vervolgens vertelde hij dat hij G. er op zou aanspreken. Dat was het laatste wat ik ooit van hem vernam.”

Volgens Van de Laar is er vanaf dat moment gewerkt om haar bij SNS weg te krijgen.

Meer in De Telegraaf van vandaag.

Lees ook:SNS-bank dreigt klokkenluidster Hetty v/d Laar i.v.m. haar boek
Lees ook:Mannen krijgen gedonder met hun zorgtaken
Lees ook:Joanne Kellerman doet geen volgende termijn als bestuurster DNB
Lees ook:Fotografe legt 10 jaar lang zeer confronterend haar eigen obesitas vast
Lees ook:Ex CDA-kamerlid Mirjam Sterk maakt zich sterk voor meer jongeren aan ‘t werk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Klokkenluidster SNS-fraude werd een jaar lang genegeerd

  1. Boer Henk

    Ach wat geeft het allemaal. De belastingbetaler betaalt gewoon wat meer belasting en het probleem is weer opgelost. Ja toch?? Al dat gezeur….

      /  
  2. wolf

    dus als er fraude word gepleegt mag je daar niks over zeggen.
    nou ik zou e ok verleinen.wj als burgers moeten daar voor op draaien.
    dat moetn wij eens doen nou dn is er strond aan de knikker,dan worden wij als krimmineel an gezien, want dat mogen wij niet doen ,nee alleen,de banken.e d overheid.zakken vullers zijn het.
    het word gewoon dood gezwegen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>