Joanne Kellerman doet geen volgende termijn als bestuurster DNB

JoanneKellermanJoanne Kellermann heeft haar vertrek aangekondigd als bestuurder van De Nederlandsche Bank.

Ze stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe zittingstermijn van 7 jaar en meldt dat haar besluit is ingegeven door persoonlijke redenen………

Kellermann is sinds 2007 als directielid o.a. verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de toezicht expertise centra waarin onder meer het integriteitstoezicht en de interventie- en handhandhavingsunit zijn onder gebracht.

Ze is van huis uit jurist en geen econoom, iets wat haar door pensioenbestuurders wel is tegengeworpen toen DNB zich lange tijd streng bleef opstellen toen de dekkingsgraden van de fondsen verder wegzakten, meldt De Financiële Telegraaf.

Fondsbestuurders wilden dat DNB de regels voor het berekenen van de dekkingsgraad zou aanpassen, maar Kellermann wilde daar lange tijd niet aan. Ook is zij de drijvende kracht achter de gewenste consolidatie in de pensioensector.

“Nu de financiële crisis wat geluwd is en de sector in rustiger vaarwater terecht is gekomen, is dit voor mij een natuurlijk moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, zo laat Kellermann in een verklaring weten.

Haar huidige termijn loopt tot 1 november 2014.

Lees ook:Annemarie van Gaal weg als waakhond bij AFM
Lees ook:Femke de Vries benoemd tot bijzonder hoogleraar Toezicht RuG
Lees ook:Naam Lenie ‘t Hart en zeehondencrèche niet meer met elkaar verbonden
Lees ook:Annetje Ottow benoemd in raad van toezicht VU-VUmc
Lees ook:Zeehondenmoeder Lenie ‘t Hart wil ontslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>