Fotografe legt 10 jaar lang zeer confronterend haar eigen obesitas vast

JenDavisHet is een fantastisch document geworden. Fotografe Jen Davis kan er nu naar kijken en zeggen dat ze met medische hulp haar oude leven te boven is gekomen.

10 jaar lang maakte ze zelfportretten om zo de motivatie te creëren om ruim 50 kilo af te vallen……….

De 35-jarige Davis begon voor het eerst te fotograferen om zichzelf beter te leren kennen en er achter te komen hoe de samenleving haar ziet.

Terwijl ze ouder werd, bleef ze portretten schieten totdat ze na 10 jaar er achter kwam dat haar lichaam totaal niet was veranderd.

“Ik ben echt geschrokken van mijn lichaam en realiseerde me dat ik nog nooit anoniem door het leven was gegaan, vanwege mijn postuur. Vanaf dat moment ben ik anders gaan leven”, aldus Davis. “Ik realiseerde me totaal niet hoe ongemakkelijk ik eruit zag, hoe enorm ik wel niet was”, aldus de fotografe tegen ABC News.

Davis begon vanaf dat moment andere foto’s van zichzelf te maken, waaronder op haar zwakste punt tijdens het eten en met een broeksrits die nog amper dicht kon.

“Daardoor kwam ik op een punt van acceptatie om vervolgens het roer helemaal om te gooien.”

Door middel van een maagbandoperatie in combinatie met sporten is Jen Davis vanaf de zomer van 2011 alle kilo’s kwijtgeraakt. “Ik weet echt niet hoe het met me was afgelopen zonder de confronterende lens van mijn camera”, stelt ze. Davis geeft inmiddels fotografieles op verschillende scholen in New York en Europa.

Lees ook:Amber Rose werd feministe door social media
Lees ook:Geena Davis lanceert filmfestival voor vrouwen e.v.a.
Lees ook:Mediamagnate Oprah Winfrey was totaal opgebrand toen haar zender niet van de grond kwam
Lees ook:Oogverblindend Naakt: omdat lijn tussen reclame en porno verdwijnt
Lees ook:Andi Schreiber toont met selfies onverbloemd haar ‘midwife crisis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>