Vrouwen ogen vaak ‘te goed’ voor hartritmestoornissen, maar hebben het wel!

lady-in-red-In aansluiting op ons vorige bericht over Dress Red Day, vond ik nog een opmerkelijk feit. Namelijk dat vrouwen niet alleen andere symptomen hebben dan mannen bij hartklachten, maar er vaak ook helemaal niet zo ziek uitzien.

Maar half zoveel vrouwen als mannen met hartritmestoornissen en een aanstaande beroerte worden daardoor direct goed gediagnosticeerd en behandeld…….

Zo blijkt uit een Frans onderzoek onder 15.000 mensen, gepresenteerd op de European Society of Cardiology conference in Amsterdam begin september.

“Ik denk dat artsen – huisartsen en cardiologen – vaak het risico voor vrouwen niet goed inzien. Wanneer een vrouw er goed uitziet, zich goed kleedt en goed voor zichzelf zorgt, denken ze te snel dat ze gezond is,” aldus Pierre Sabouret, één van de onderzoekers.

Hoewel het hier gaat om een Frans onderzoek, geeft Sabouret aan dat de resultaten van belang zijn voor artsen over de hele wereld.

Zij weten vaak niet dat een hartritmestoornis ook veel voorkomt bij vrouwen en moeten hier dus alerter op zijn, want er kunnen vele vrouwenlevens mee worden gered.

Daarnaast dienen artsen zich beter te houden aan de Europese richtlijnen, want een inschatting op basis van uiterlijk is bij lange na niet voldoende!

Lees ook:Mannelijke Amerikaanse artsen verdienen nog steeds halve ton meer dan vrouwelijke
Lees ook:Man en vrouw zijn gelijk, maar niet bij de dokter
Lees ook:Mannen zijn van nature in alle vakken beter dan vrouwen
Lees ook:Meer mannelijke dan vrouwelijke banen worden overgenomen door robots
Lees ook:Salariskloof? Mannen werken vaker over!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>