De omgedraaide wereld: het recht op verkrachting in Somalië

Vanochtend heb ik via AVAAZ een petitie getekend. Ik kan wel proberen dat uit te leggen, maar mijn collega Laila kan beter haar eigen relaas doen. Lees het en teken de petitie. Dank namens alle vrouwen!

Mijn naam is Laila en ik ben journaliste. Ik heb een verhaal geschreven over een jonge vrouw die het slachtoffer werd van een wrede groepsverkrachting door regeringssoldaten in Somalië, in de hoop dat dit pijnlijke verhaal zou helpen de aandacht te vestigen op het afschuwelijke verkrachtingsprobleem in Somalië.

In plaats daarvan heeft de regering mijn artikel gebruikt om het slachtoffer, samen met een andere journalist die haar verhaal had opgetekend, de gevangenis in te gooien wegens het ‘beledigen van de staat’!

Verkrachting is verschrikkelijk, maar verkracht te worden met de wetenschap dat het enige gezagsorgaan waar je naar toe kan gaan voor gerechtigheid, juist jouw verkrachter is, geeft een overweldigend gevoel van machteloosheid.

Maar samen kunnen wij haar hoop geven. Ik ben daarom een wereldwijde petitie begonnen op de Avaaz-site. Gezien de grote Somalische afhankelijkheid van donorgeld, kan de internationale gemeenschap druk uitoefenen op de Somalische regering om dit niet in de doofpot te stoppen, maar nu echte hervormingen door te voeren om deze epidemie van verkrachting door veiligheidstroepen te beëindigen.

Onze oproep kan echt voor verandering zorgen, maar het moet dan wel een massale oproep zijn. VN-vertegenwoordiger Zainab Bangura heeft ons gezegd dat zij onze petitie direct zal overhandigen aan de donorlanden en de Somalische president.

Help ons door te tekenen en deze mail door te sturen – wij laten de vrouwen zien dat zij er niet alleen voor staan en dat niemand de bevoegdheid heeft om hen te verkrachten.

Lees ook:Teken nu om vaginale verminkingen in Somalië te stoppen
Lees ook:Miljoen handtekeningen tegen groepsverkrachters die ‘gestraft’ werden met grasmaaien
Lees ook:Deze petitie tegen geweld op vrouwen ‘teken’ je net als Nicole Kidman met je neus
Lees ook:Leymah Gbowee, vanuit Congo, de verkrachtingshoofdstad van de wereld
Lees ook:Bollywoodsterren in demonstratie tegen Indiase verkrachtingscultuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>