Miljoen handtekeningen tegen groepsverkrachters die ‘gestraft’ werden met grasmaaien

People walk past a poster bearing a message against rape on a street of Nairobi, Kenya.Meer dan een miljoen Kenianen eisen via een petitie gerechtigheid voor een jonge landgenote, die het slachtoffer is van een groepsverkrachting en darbij ook nog eens haar rug brak.

De straf voor het gewelddadige drietal was het gras van het politiecommissariaat maaien……..

Begin oktober maakte de Keniaanse krant Daily Nation bekend dat de verdachten van een verkrachting buiten vervolging waren gesteld.

Volgens de krant werd het 16-jarige meisje in juni aangerand door 6 mannen in het westen van Kenia toen ze terugkwam van de begrafenis van haar grootvader.

Volgens de krant zou het slachtoffer ook 3 van de daders kennen. Deze werden overgebracht naar het politiebureau waar ze voor straf dan maar het gras moesten maaien.

Maandag startte de Keniaanse vrouwenrechtenactiviste Nabila Abdulmelik met de petitie die op de site van AVAAZ staat, die tot nu toe al meer dan een miljoen handtekeningen verzamelde.

Sinds haar aanranding zit het slachtoffer in een rolstoel met een beschadigde wervelkolom. Aan de krant gaf ze mee dat ze hoopte dat de daders worden “gearresteerd en gestraft”.

De Keniaanse autoriteiten veroordeelden het seksueel geweld en de fouten van de politie. Ze eisen dat de gepaste maatregelen worden genomen.

Lees ook:Marokko haalt ‘trouwtruc’ uit verkrachtings strafwet
Lees ook:De omgedraaide wereld: het recht op verkrachting in Somalië
Lees ook:Houd de invoering van de vrouwenzwijgplicht in Afghanistan tegen!
Lees ook:TEKEN PETITIE: 15-jarig incest-slachtoffer krijgt 100 zweepslagen
Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>