Na lach-protest gooien Turkse vrouwen nu met schoenen

ShoesTurkse vrouwen zijn het helemaal zat met de toenemende conservatieve (lees: islamitische) tendensen in hun land en het steeds verder terugdringen van vrouwen in de sluier.

Vorige maand plaatsten ze massaal hun lachbuien op Twitter uit woede over de vicepremier, die had gezegd dat vrouwen niet horen te lachen in het openbaar.

Sinds vandaag zijn het de schoenen van de Turkse vrouwen die massaal hun weg naar het sociale netwerk vinden………

Daarmee steunen zij een vrouwelijk parlementslid dat ruzie had met de conservatieve AK-partij.

Aylin Nazliaka voelde zich ernstig beledigd door de mannen die begonnen te joelen, juist toen ze een pleidooi hield tegen huiselijk geweld, wat een erg groot probleem is in het land.

Nazliaka reageerde met de opmerking dat ze het liefst haar schoen naar de man had willen gooien. “Maar als ik naar mijn schoen kijk en dan naar jou, dan denk ik dat je mijn schoen niet waard bent.”

De hashtag #geliyorterlik (‘De slipper komt eraan’), is een verwijzing naar een traditionele waarschuwing van Turkse moeders voor vervelende kinderen.

“De slipper komt eraan en die doet net zoveel pijn als een politieknuppel”, zo luidde één van de tweets. Daarmee werd mogelijk verwezen naar het doorgaans harde optreden van de Turkse dienders.

Lees ook:Turkse mannen in rokjes vanwege verkrachtingsdood Özgecan Aslan
Lees ook:Saoedische vrouwen niet achter het stuur, maar wel aan de knuppel
Lees ook:24 vrouwen, 24 littekens, 24 statements
Lees ook:Isabel Marant: ‘Politici kunnen leren van modedesigners’
Lees ook:Susan Boyle: ‘the American dream’ uit het Schotse achterland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>