Turkse vicepremier: vrouwen horen volgens de Islam niet te lachen

“Vrouwen zouden niet moeten lachen in het openbaar!”

Aldus de Turkse vicepremier Bülent Arınç gisteren tijdens een toespraak over zijn visie op het morele verval in zijn land……

Dat meldt het Turkse Hurriyet Daily News .

Tijdens de toespraak benadrukte Arinç het belang van goede zeden van mannen en vrouwen. Volgens hem moeten vrouwen beseffen dat lachen in het openbaar volgens de islam onrein is.

Hij raadde zijn volk aan de Koran opnieuw te ontdekken en zo moreel verval tegen te gaan, wat zich volgens hem ook uit in overmatige consumptie, telefoongebruik en losbandigheid van de media.

Arinç sprak in de Turkse stad Bursa ter gelegenheid van het islamitische Suikerfeest.

“Waar zijn onze meisjes, die blozen, hun hoofd buigen en hun ogen afwenden als we ze recht aankijken, daarmee uitgroeiend tot het symbool van kuisheid”, vraagt Arinç zich hardop af.

“Kuisheid is zó belangrijk. Het is niet alleen een term. Het is een ornament voor zowel vrouwen als mannen. Zij moet kuis zijn. Hij ook. Hij moet geen womanizer zijn en trouw zijn aan zijn vrouw. Hij moet zijn kinderen liefhebben. De vrouw moet weten wat ‘haram’ is, en wat niet. Ze zal niet lachen in het openbaar. Ze zal niet uitnodigend zijn in haar houding en haar kuisheid beschermen.”

Presidentskadidaat Ekmeleddin Ihsanoglu, die met de verkiezingen van augustus in zicht premier Erdogan uitdaagt, twitterde als reactie dat Turkije juist lachende vrouwen nodig heeft.

Wij zeggen: gooit de sluiers af en ga op een enorm lach-protest tegen deze moordenaar van de Turkse vrijheid.

Lees ook:We blijven lachen met de Turkse vrouwen!
Lees ook:Kus Iraanse actrice in Cannes zorgt voor rel in haar thuisland
Lees ook:Na lach-protest gooien Turkse vrouwen nu met schoenen
Lees ook:Column Fidan Ekiz geweigerd voor Turkse expo door ambassadeur
Lees ook:‘Hou je lusten in bedwang in plaats van ons haar te bedekken, stelletje gekken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>