Turkse mannen in rokjes vanwege verkrachtingsdood Özgecan Aslan

De schandelijke verkrachtingsmoord op de 20-jarige Turkse studente Özgecan Aslan leidt nog steeds tot grote verontwaardiging in Turkije.

Turkse mannen droegen vandaag rokken uit protest tegen het geweld op vrouwen in hun land.

Op Twitter wordt de protestactie massaal gedeeld met de hashtag #ozgecanicinminietekgiy.

Een chauffeur van een minibusje had geprobeerd om de studente te verkrachten. Toen ze zich verzette, heeft hij haar gedood.

Zijn vader en een vriend hadden hem uiteindelijk geholpen haar lijk te verbranden. De politie vond haar lichaam vrijdag 13 februari in de Zuid-Turkse provincie Mersin.

De zaak veroorzaakt heel wat deining in Turkije. Er vonden reeds grote massademonstraties plaats en Turkse vrouwen delen hun verhalen over seksueel geweld in een groeiende Twittercampagne, onder de hashtag #sendeanlat (vertel je verhaal).

Maar nu tonen ook Turkse mannen op straat en online hun verontwaardiging over de gruwelijke moord. In buurland Azerbeidzjan begon een wel heel opmerkelijke protestcampagne die daarna ook overwaaide naar Turkije.

De strijdkreet van de protestactie luidt als volgt: ‘Als het dragen van een minirok verantwoordelijk is voor dit alles, als het dragen van een minirok immoraliteit en onkuisheid betekent, als een vrouw die een minirok draagt daarmee een ‘boodschap’ geeft en er zelf om vraagt wat er met haar zal gebeuren, dan sturen wij nu deze boodschap de wereld in!’

Lees ook:Özgecan Aslan: verkracht, vermoord, verbrand en op de sloop gegooid
Lees ook:Column Fidan Ekiz geweigerd voor Turkse expo door ambassadeur
Lees ook:Indonesische mannen in rok op de bres voor vrouwenrechten
Lees ook:Turkish Airlines stopt stewardesses terug in de kaftan
Lees ook:Journaliste Fréderike Geerdink wordt Turkije uitgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>