Isabel Marant: ‘Politici kunnen leren van modedesigners’

IsabelMarantSneakersVolgens de Franse ontwerpster Isabel Marant kunnen politici veel leren van de arbeidsethos van modeontwerpers.

“Het zou mooi zijn als zij net zoveel energie staken in het besturen van het land als ontwerpers dat doen in hun collecties…..”

Aldus Marant in een interview met de Britse VOGUE.

“Soms zou ik best een politicus willen zijn. Maar als ik mijn bedrijf op eenzelfde manier zou bestuderen als de Franse regering het land bestuurt, dan zou ik deze status nu niet hebben.”

De designer is extreem betrokken bij haar werk. “Elk onderdeel voelt als een kind voor me. Er zit een stukje van mijn ziel in elk kledingstuk dat ik maak en ik probeer het te ontwerpen alsof het een ingewikkeld sieraad is. Hopelijk blijft dat uniek.”

Isabel Marant is ook verantwoordelijk voor de schoen die de afgelopen jaren het meest gekopieerd is: namelijk de sneaker met sleehak. “Ik voelde me zo bestolen door alle namaakstukken dat ik gelijk mijn advocaat wilde bellen. Inmiddels heb ik leren accepteren dat dit in de mode-industrie gebeurt.”

Ze heeft naar eigen zeggen geen zin om te blijven hangen in negatieve energie.

In september lagen de kledingstukken die Marant als gastontwerper voor H&M had ontworpen in de winkels. Binnen een aantal uur was de website van de Zweedse modeketen niet meer beschikbaar wegens enorme bezoekersaantallen.

Lees ook:Portret Isabel Marant: beetje meisje, beetje artistiek, beetje rock ‘n roll
Lees ook:Modeblogsters maken video over H&M-collecte Isabel Marant
Lees ook:Britse VOGUE pakt uit met feministische campagne
Lees ook:Actrice Melissa McCarthy ontwerpt grote maten-mode
Lees ook:Carine Roitfeld: ‘haute couture anno nu is een slijtageslag’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>