Lena Dunham interviewt Hillary Clinton

RosieFeminismNotDirty‘Ik ben geen feminist hoor, maar……’. Deze zin is zo fout, dat hebben we bij powervrouwen.blog al vaker geconcludeerd.

Als je voor gelijke genderrechten bent, ben je toch een feminist Punt.

O, je bent bang dat je er dan uitziet als een slonzige vrouw zonder make up, zonder scheermes en zonder kekke kleding: 3x NEEHEE……

Neelie Kroes, Beyoncé en Hillary Clinton horen ~ieder van hun eigen generatie~ toch ook al niet meer tot de clichébeelden van de jaren ’70?

Zoals de zitkuilen en de visnetten allang verdwenen zijn uit die tijd, zo zijn ook de anti-types verdwenen. Waarom the f*ck dan zo moeilijk doen over het f-woord?

Maar ook de andere kant lijkt in zwang. Zo sprak Sophie Hilbrand met Halina Reijn voor de Volkskrant en die eerste uitte haar ongenoegen over feministen. Zij noemde daarbij Beyoncé, Nicki Minaj en Jennifer Lopez, die naast hun betrokkenheid bij de beweging ook mooi en sexy zijn.

“Als jij jezelf feminist noemt, terwijl je alleen maar probeert het lekkerste wijf te zijn, heb je toch ergens de plank misgeslagen, vind ik.”

Pardon? Niemand bepaalt voor een ander of zij feministe is of niet. Iets dat ook Roxanne Gay bepleit in haar essay ‘De foute feminist’. Succesvolle vrouwen in de showbusiness laten behalve hun borsten en billen ook hun kloten zien. Neem maar van mij aan dat je anders niet komt waar zij staan. En hoe heerlijk moet het voor eerstgenoemde groep zijn om feministes als hen te zien?

Hillary Clinton, begonnen aan haar campagne, heeft nooit onder stoelen of banken gestolen dat ze een feministe is. De instagram van LennyLetter, van Lena Dunham. antwoordt Clinton met ‘yes, absolutely’ op de vraag of ze een feministe is, maar op Politco staat een uitgebreider filmpje waarin ze haar antwoord (en de betekenis van de term feminisme) een uitlegt.

Het volledige gesprek tussen de beide powervrouwen ging vandaag online in Dunhams eerste LennyLetter.com.

Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen
Lees ook:Hillary Clinton in Nederland stukken populairder dan in de VS
Lees ook:Hillary Clinton houdt Poetin verantwoordelijk voor neerhalen MH17
Lees ook:Hillary Clinton wint voorverkiezingen Iowa
Lees ook:Amerikaanse zender NBC maakt serie over Hillary Clinton

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lena Dunham interviewt Hillary Clinton

  1. Janice

    Wat een dom artikel over feminisme! Duidelijk geschreven door iemand die er helemaal niets van snapt! Feminisme draait er niet om dat vrouwen het recht hebben om met hun tieten te schudden zodat ze hoger op de carrièreladder kunnen komen, maar juist dat je niet je kont hoeft te twerken om het te kunnen maken in welk vakgebied dan ook! Dat je gewaardeerd wordt om je talenten an Sich, en voornamelijk op je neukbaarheid gekwalificeerd te worden. Hilbrand snapt dit, de auteur van dit stuk niet. “Feministen” van vandaag zijn om te janken zo naïef!

      /  
  2. Dirkje van Bennekom Auteur

    Het wordt wel heel erg ‘eng’, ja bijna religieus, als een groep vrouwen die zich feminist noemt, gaat voorschrijven wat er wel en niet onder dat kopje valt. Dat is nou precies wat er niet moet gebeuren. Ik denk altijd aan de uitspraak van Madeleine Albright: ‘There’s a special place in hell for women that don’t help other woman’.

    Wij vrouwen moeten elkaar helpen en inspireren en niet afzeiken. Als Beyoncé dit doet door waar ze goed in is, Serena Williams doordat ze keiharde ballen kan slaan en Hillary Clinton door ‘the first female president of the USA’ te worden is dat allemaal op weg naar het zelfde goede vrouwendoel.

    Stop met zure mondjes en stop vooral met te zeggen dat feministen van vandaag het niet snappen. Ze zijn verder gegaan daar waar hun geëmancipeerde grootmoeders en moeders indertijd gebleven waren. Hulde!

    Dirkje

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>