Hillary Clinton in Nederland stukken populairder dan in de VS

AlbrightQuoteWomenHillary Clinton, de mogelijk eerste vrouwelijke president van de VS, scoort niet zo goed bij jonge vrouwen.

De eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS, de inmiddels 78-jarige Madeleine Albright, heeft afgelopen weekend geprobeerd de vrouwelijke kiezers richting Clinton te bewegen.

Ze deed dat met haar bekende quote “Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen.”

De 81-jarige feministe Gloria Steinem beschuldigt de jonge vrouwelijke Democratische kiezers ervan partijgenoot Bernie Sanders te verkiezen omdat ‘de jongens Bernie willen’.

In Europa en bij ons in Nederland, ligt dat totaal anders, hoewel wij natuurlijk geen enkele stem hebben in het geheel. Hillary Clinton heeft, volgens een peiling van Maurice de Hond, veruit de voorkeur.

Ze krijgt 58% van de ‘Nederlandse stemmen’, tegen 23% voor Bernie Sanders. 57% van ons denkt dat Hillary Clinton de verkiezingen in november gaat winnen.

Nederlanders met een voorkeur voor Republikeinen zijn verdeeld. Donald Trump, Marco Rubio en Ted Cruz scoren ieder 20%. Mocht de strijd in november uiteindelijk gaan tussen Clinton en Trump, dan heeft Clinton de voorkeur van 76% van de Nederlanders. Alleen bij PVV-kiezers doet Trump het vrij goed.

Lees ook:Hillary Clinton wint voorverkiezingen Iowa
Lees ook:Hoofdredacteur VOGUE wil president Hillary Clinton op de cover
Lees ook:Hillary Clinton hoopt nog ‘onder’ een vrouwelijke president te kunnen leven
Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen
Lees ook:Vanaf a.s. april gaat Hillary Clinton op campagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>