Feministisch maandblad OPZIJ blijft bestaan!

OPZIJdec 2012Er is verwarring rond het voortbestaan van het feministisch maandblad OPZIJ.

Hoewel Uitgeverij de Weekbladpers Groep de uitgeefrechten per april 2014 teruggeeft aan Stichting OPZIJ, zijn redactie en Stichting al enige tijd in gesprek met een aantal partijen die serieus interesse hebben in voortzetting van de titel.

Dat meldt OPZIJ op haar eigen website bij monde van Saskia Noorman Den Uyl, voorzitter Stichtingsbestuur en Daphne van Paassen, waarnemend hoofdredacteur.

Niet alleen verschijnt het tijdschrift nog altijd maandelijks in een oplage van 67.000 exemplaren en weet ze haar abonneebestand op peil te houden; belangrijker is dat het feminisme op dit moment een revival lijkt door te maken.

Nog even en het wordt weer een geuzennaam: vrouwen eisen hun plek op, zo lieten we het afgelopen jaar zien. Vaak met humor – zoals ‘funny feminist’ Caitlin Moran en Girls-bedenker Lena Dunham; soms met diepe ernst zoals Malala en de Arabische Amina.

Niet voor niets constateert ook Getty Images, ‘s werelds grootste leverancier van stockbeeld, recent dat het vrouwbeeld de afgelopen 5 jaar aan het veranderen is: van overwegend jong en mooi, naar authentiek en krachtig. Zij zien er ‘a rise in female empowerment’ in.

Tot april zal OPZIJ over deze female rise en andere onderwerpen blijven schrijven vanuit haar plek bij Weekbladpers Media, na die tijd vanaf een nieuw redactieadres dat we binnenkort bekend hopen te maken.

P.S.: Het decembernummer, met een exclusief interview met Jennifer Saunders, ligt vanaf morgen, donderdag 21 november 2013, in de winkel.

Lees ook:De Groene Amsterdammer wil OPZIJ kopen
Lees ook:Overname OPZIJ door Groene Amsterdammer gaat niet door
Lees ook:HOERA: OPZIJ gaat verder bij Veen Media!
Lees ook:Nieuwe belangstelling voor feministisch magazine OPZIJ
Lees ook:Margriet van der Linden vertrekt als hoofdredacteur OPZIJ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>