Overname OPZIJ door Groene Amsterdammer gaat niet door

OPZIJReaderRecent meldden we u bij powervrouwen.blog over de plannen van uitgeverij De Groene om het OPZIJ over te nemen.

Het door de Weekbladpers in de etalage gezette feministische maandblad gaat echter niet door de uitgever van o.a. ‘De Groene Amsterdammer’ gered worden…….

Initiator was directeur Teun Gautier en die trad gisteren terug, omdat hij achter de rug van redactie en bestuur om een lening had verstrekt aan Edwin de Roy van Zuydewijn voor de uitgave van diens boek.

Nu Gautier weg is is ook een eventuele deal met OPZIJ van de baan, aldus bestuursvoorzitter Sijbolt Noorda in de Volkskrant.

“Wij hebben de uitgever en Stichting Opzij laten weten dat wij niet verder op dat spoor gaan. Ik weet niet wat ze verder bij de Weekbladpers gaan doen, maar wij gaan ons daar in ieder geval niet voor aanmelden.”

Oud-hoofdredacteur Margriet van der Linden vertelt aan EenVandaag over de problemen in bladenland: “De printmedia hebben het ontzettend zwaar. Waar zitten de nieuwe verdienmodellen, waar zitten de lezers? Het dwarrelt alle kanten op, richting televisie, richting internet.”

Volgens Van der Linden moet daar iets op bedacht worden.

Maar ze is wel optimistisch over de toekomst van het blad. Ze denkt dat er nog steeds een generatie is die interesse heeft in de onderwerpen waar OPZIJ over schrijft: “Daar ben ik heel positief over.”

Op 31 december zendt EenVandaag het volledige interview uit met Margriet van der Linden, waarin ze spreekt over haar afscheid bij haar blad en de positie van vrouwen in de maatschappij. Een kleine preview……
sitestat

Lees ook:De Groene Amsterdammer wil OPZIJ kopen
Lees ook:Margriet van der Linden vertrekt als hoofdredacteur OPZIJ
Lees ook:OPZIJ heeft een nieuwe hoofdredacteur: Irene de Bel
Lees ook:Nieuwe belangstelling voor feministisch magazine OPZIJ
Lees ook:Grachtengordel vindt ‘Wie is de mol?’ te min voor Margriet v/d Linden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>