Kus Iraanse actrice in Cannes zorgt voor rel in haar thuisland

LeilaHataniDe Iraanse actrice Leila Hatami, jurylid op het filmfestival van Cannes, heeft zich de woede van de autoriteiten in haar thuisland op de hals gehaald.

Ze kuste namelijk de voorzitter van het festival, Gilles Jacob………

Volgens de Iraanse viceminister van Cultuur is de houding van de actrice ongepast.

Een aantal Iraanse media brachten het beeld naar buiten, weliswaar vaag gemaakt, waarop te zien is dat Hatami Jacob een kus op de wang geeft tijdens de openingsavond woensdag van het filmfestival.

“Zij die deelnemen aan internationale evenementen zouden rekening moeten houden met de geloofwaardigheid en de kuisheid van de Iraniërs, zodat er geen verkeerd beeld wordt weergegeven”, aldus viceminister van Cultuur Hossein Noushabadi.

“Of ze nu artieste is of niet, de Iraanse vrouw is het symbool van kuisheid en onschuld, dus een dergelijke ongepaste houding zoals op het filmfestival in Cannes is niet conform onze religieuze principes.”

Volgens de islamitische wet, die in Iran van kracht is sinds de revolutie van 1979, mag een vrouw geen fysiek contact hebben met een man die niet tot haar familie behoort.

Lees ook:Iraanse actrice moet sorry zeggen voor zoen in Cannes
Lees ook:Meer vrouwen dan mannen in jury Filmfestival Cannes
Lees ook:Regisseuse Jane Campion (The Piano) krijgt hoogste onderscheiding in Cannes
Lees ook:Salma Hayek vraagt verboden aandacht voor Nigeriaanse meisjes
Lees ook:Sophia Loren was eigenlijk te lelijk voor de filmbusiness

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>