Een meisje als Roopa: stop de kinderprostitutie!

een-meisje-als-roopa-roelof-van-laarTwee miljoen kinderen werken gedwongen in de seksindustrie. Zij worden mishandeld, uitgehongerd en verkracht.

Ook in Nederland komt kinderprostitutie voor……..

Roelof van Laar zocht als directeur van stichting Stop Kindermisbruik (nu Free a Girl) over de hele wereld naar organisaties die kinderprostitutie effectief bestrijden.

Hij maakte reizen naar o.a. India, Thailand, Cambodja, Brazilie en Moldavie om te strijden tegen meisjeshandel en sekstoerisme.

Tijdens deze reizen zag hij bordelen, bars en massagesalons waar misbruik plaatsvond en sprak hij tientallen meisjes die inmiddels gered waren.

Daarnaast ontmoette hij inspirerende vrouwen en mannen die bewijsmateriaal verzamelden, invallen organiseerden en meisjes bevrijdden.

Roelof van Laar, inmiddels Tweede Kamerlid voor de PvdA, wil met dit boek een stem toevoegen aan een wereldwijd groeiende groep mensen die de internationale gemeenschap vraagt om de positie van meisjes zo snel mogelijk te verbeteren.

Van Laar: “Meisjes krijgen nog altijd minder goede voeding, korter onderwijs, slechtere gezondheidszorg en minder liefde. De 21ste eeuw moet de eeuw van de meisjesrechten en vrouwenrechten worden. Pas dan kunnen we echt spreken van vooruitgang.”

Lees ook:Braziliaanse gospel tegen kinderprostitutie
Lees ook:SNS-bank dreigt klokkenluidster Hetty v/d Laar i.v.m. haar boek
Lees ook:30 goede doelen voor 1 doel: meisjes uit de prostitutie bevrijden
Lees ook:Mannen krijgen gedonder met hun zorgtaken
Lees ook:Klokkenluidster SNS-fraude werd een jaar lang genegeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>