30 goede doelen voor 1 doel: meisjes uit de prostitutie bevrijden

FreeAGirlVandaag slaan 30 Nederlandse organisaties voor goede doelen voor het eerst de handen ineen om massaal aandacht te vragen voor 1 doel: stichting Free a Girl.

Met ‘Goede Doelen voor 1 Goed Doel’ roept de stichting andere goede doelen op om eenmalig hun communicatiemiddelen en ambassadeurs in te zetten.

Bij alle deelnemende goede doelen staat hun middelenmix op donderdag 28 mei in het teken van Free a Girl en hun strijd tegen kinderprostitutie in Azië.

Free a Girl is een relatief klein goed doel dat strijdt tegen een groot probleem, namelijk kinderprostitutie. Zij zet zich dagelijks in om jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden, op te vangen en mensenhandelaren veroordeeld te krijgen.

Alleen al in India worden duizenden jonge meisjes verkocht aan bordelen en gedwongen zich te prostitueren. Free a Girl ziet dit enorme onrecht als een noodramp en is van mening dat daar nú iets aan moet gebeuren.

Met de campagne vraagt Free a Girl heel Nederland om FREE te sms’en naar 4333 (€3 per bericht) om hiermee nog meer jonge meisjes te kunnen bevrijden uit de kinderprostitutie. Voor ongeveer €50 er weer een meisje uit een bordeel in Azië bevrijd worden.

Lees ook:Deze BN’ers laten zich 12 uur opsluiten!
Lees ook:Een meisje als Roopa: stop de kinderprostitutie!
Lees ook:ZIJ maakt het verschil
Lees ook:Prostituee, bij wie komt dat uit de beroepskeuzetest?
Lees ook:Women Win: Nederlandse zelfverdedigingslessen voor Oegandese meiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>