Women Win: Nederlandse zelfverdedigingslessen voor Oegandese meiden

WomenWinUgabdaDe Nederlandse healthclub BBB werkt samen met stichting Women Win. Ze delen namelijk hetzelfde doel: vrouwen empoweren door sport.

In Oeganda komen geweldsdelicten tegen meisjes en jonge vrouwen erg veel voor.

Nederlandse coaches vertrekken nu voor een maand daar naar toe om meiden zichzelf te leren verdedigen……….

Dit gaat in samenwerking met het project Mifumi van de internationale stichting Women Win. Deze stichting helpt vrouwen wereldwijd sterker in hun schoenen te laten staan.

BBB heeft gekozen om mee te doen aan dit project omdat het uitgaat van de positiviteit en kracht en niet van een slachtofferrol van de vrouwen.

In samenwerking en met de steun van BBB heeft Women Win zich ten doel gesteld om meer meisjes en betere coaches op te leiden voor het project. Het idee is om coaches zowel op hun fysieke als coachings-vaardigheden verder op te leiden.

Hierdoor kunnen op meerdere scholen de sportprogramma’s worden aangeboden en op deze manier krijgen nog meer meisjes de kans om hun sociale positie te verbeteren, geweld tegen te gaan en hun potentieel te verwezenlijken.

Jonge meiden worden in Oeganda min of meer als handelswaar uitgehuwelijkt aan een man. Eenmaal getrouwd hebben de vrouwen geen inspraak op persoonlijk en seksueel vlak. Ze mogen niet meer naar school en zorgen alleen nog maar voor het huishouden en het opvoeden van de kinderen.

Met sport, onderwijs en zelfvertrouwen probeert Women Win de situatie in Oeganda te verbeteren. Het idee is om meisjes te onderwijzen in persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, seksuele gezondheidszorg en leiderschap. Hiermee hopen zij dat de meisjes hun sociale positie kunnen verbeteren en geweld tegen te gaan.

Lees ook:EU commissaris wil meer vrouwelijke coaches in voetbal
Lees ook:Groningse Afke Kuipers wilde de wereld een beetje mooier maken, maar bekocht dat met de dood
Lees ook:United Nations Women-vestiging vanaf morgen in Den Haag
Lees ook:Voor het eerst gevangenisstraffen voor uitvoeren FGM
Lees ook:30 goede doelen voor 1 doel: meisjes uit de prostitutie bevrijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>