EU commissaris wil meer vrouwelijke coaches in voetbal

Europees commissaris voor Sport Androulla Vassiliou heeft in een gesprek met UEFA-voorzitter Michel Platini gepleit voor meer vrouwelijke coaches in het voetbal.

“Door het lage aantal vrouwelijke coaches lopen de voetbalclubs heel wat talent mis, zowel in het mannen- als in het vrouwenvoetbal…..”

Alldus de Cypriotische EU-vrouw.

De populariteit van voetbal bij vrouwen zit weliswaar al een tijdje in de lift, maar volgens Vassiliou zou een toename van het aantal vrouwen in de dug-out en de bestuurskamers nog meer meisjes en vrouwen kunnen aanmoedigen om het edele balspel te beoefenen.

Ze wijst erop dat momenteel slechts 20% tot 30% van alle coaches vrouw is.

Vassiliou hoopt dat de UEFA meer zal doen om het idee te promoten. Ze ontmoette Platini gisteren naar aanleiding van een meeting van het ‘Women in Football Leadership Programme’ van de Europese voetbalbond.

De eurocommissaris wil sterker samenwerken met de UEFA op het vlak van genderproblematiek, met inbegrip van de strijd tegen discriminatie en seksuele intimidatie.

Lees ook:KNVB wil EK Voetbal voor mannen én vrouwen naar Nederland halen
Lees ook:‘Defensie-vrouwen werf je niet met make up, maar met besmeurde gezichten’
Lees ook:Adidas stopt met seksistische WK-Voetbal shirts
Lees ook:‘Minimaal 10 vrouwen voor Europese commissarissen’
Lees ook:Bestuur SGP is niet blij met vrouw die op lijst wil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>