Beatriz Colomina: wat Playboy deed met de mannen en met de architectuur

PlayboyArchitectureAl vanaf het begin van het blad Playboy in de 50′er jaren waren seks, architectuur en vormgeving nauw met elkaar verweven.

De tentoonstelling ‘Playboy Architecture’ laat zien hoe architectuur en vormgeving door het tijdschrift zijn benut als belangrijke instrumenten voor het ontwikkelen van een nieuwe identiteit voor de Amerikaanse man……..

Seksuele en de architecturale fantasieën waren niet van elkaar te scheiden. Playboy zou zelfs van essentieel belang zijn voor de wijze waarop (interieur)architectuur zich heeft ontwikkeld.

Architectuurhistorica Beatriz Colomina van Princeton University geeft op woensdag 3 juli om 20.00 uur een lezing over de achtergronden van ‘Playboy Architecture, 1953-1979’.

Elementen uit deze tentoonstelling maken deel uit van De Ruïne, het zomerprogramma van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Beatriz Colomina (Princeton University) is de curator van Playboy Architecture, 1953-1979, die eerder te zien was in Bureau Europa in Maastricht.

Na afloop van haar lezing zal Dirk van den Heuvel van de TU Delft met haar in gesprek gaan.

Lees ook:Frida Kahlo & Diego Rivera in Parijse Musée de l’Orangerie
Lees ook:Congres & Expo ‘De Vrouw 1813-1913-2013′
Lees ook:En wat doen we met de mannen?
Lees ook:95% van de Playboy-advertenties verheerlijkt geweld, gevaar en seksisme
Lees ook:Het Nederlands Fotomuseum in maagdelijk WIT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>