Vrouwen die na hun 30ste trouwen en een nestje bouwen, krijgen hoger salaris

Vrouwen die op latere leeftijd trouwen zijn succesvoller in hun carrières.

Vooral voor hogeropgeleiden is het uitstellen van een huwelijk en het bouwen van een nestje zeer gunstig voor haar latere verdiensten……….

Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Virginia.

Universitair geschoolde vrouwen die na hun 30ste trouwen verdienen gemiddeld 56% meer dan vrouwen die als 20′sters trouwden.

Voorts blijkt echter dat mannen een hoger inkomen hebben als ze tussen hun 20ste en 30ste in het huwelijksbootje stappen dan wanneer ze wachten tot na hun dertigste. Dit is onafhankelijk van hun opleidingsniveau.

Mannen die nooit trouwen hebben overigens een duidelijk lager salaris dan getrouwde mannen. Het tegenovergestelde is het geval voor vrouwen.

De verschillen worden veroorzaakt door de geboorte van kinderen. Zo’n tweederde van de inkomensgroei gedurende iemands leven vindt namelijk plaats in de eerste 10 jaar van een carrière.

Vrouwen die tussen de 20 en 30 jaar trouwen krijgen vaak ook hun eerste kind op jongere leeftijd. Daardoor moeten ze een pauze nemen en duurt het langer om te groeien in hun carrière.

Mannen die op jongere leeftijd trouwen profiteren hier juist van omdat getrouwde mannen zekerder zijn van zichzelf dan vrijgezelle mannen. Daardoor zijn ze weer productiever.

In Amerika ligt de trouwleeftijd op dit moment op zijn hoogst: vrouwen zijn gemiddeld 27 jaar oud als ze in het huwelijksbootje stappen en mannen 29 jaar. In 1990 waren vrouwen er nog gemiddeld 23 en mannen 26 jaar oud op hun trouwdag.

Vorige maand bleek uit onderzoek van promovenda Katia Begall dat Nederlandse carrierevrouwen hun kinderen inderdaad ook later krijgen.

Sinds 1980 is het aantal scheidingen gedaald in Amerika. De trend van later trouwen draagt hier deels aan bij, aangezien stellen die in op jongere leeftijd trouwen eerder scheiden dan stellen die later trouwen.

De medische sector zit echter helemaal niet te wachten op stellen van in de 30 die aan een gezin beginnen. De slogan van de gynaecologen is tegenwoordig: ‘Een slimme meid, krijgt haar kind op tijd‘. Het later zwanger worden kost de ziekteverzekeraars namelijk vele miljoenen per jaar aan IVF- en andere vruchtbaarheidsbehandelingen.

Lees ook:5 Pakistaanse zussen plegen collectief zelfmoord vanwege vaders trouwverbod
Lees ook:Vrouwen ontvangen 45% minder salaris, vooral veroorzaakt door deeltijd
Lees ook:Iran reduceert vrouwen tot babyfabriekjes
Lees ook:Al heet hij van Oranje-Nassau: houd (ook) je meisjesnaam aan!
Lees ook:Gynaecoloog geeft vrouwelijke ministers de schuld van late zwangerschappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>