Gynaecoloog geeft vrouwelijke ministers de schuld van late zwangerschappen

pregnant-older-womanDat vrouwen er voor kiezen om op steeds latere leeftijd kinderen krijgen, is volgens gynaecoloog Thomas D’Hooge de schuld van vrouwelijke ministers.

Hij begrijpt niet waarom seksegenotes op magistrale posities niets doen om flexibeler oplossingen te bedenken om vrouwelijk talent op de arbeidsmarkt te houden en tegelijk een gezin te laten runnen……..

In magazine BODYTALK waarschuwt de professor in de gynaecologie ervoor dat vrouwen op steeds latere leeftijd zwanger worden.

In 1980 kreeg een vrouw haar eerste kind op een gemiddelde leeftijd van 25,6 jaar. In 2004 was dit 29,4 jaar. Opvallend is dat de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen de afgelopen 7 jaar niet verder omhoog is gegaan, meldt De Telegraaf vandaag.

Prof. D’Hooge: “Hoe ouder, hoe langer vrouwen moeten proberen om zwanger te raken en hierbij beroep moeten doen op kunstmatige hulp terwijl er steeds minder tijd overblijft. Bovendien nemen met de leeftijd ook de risico’s op verwikkelingen tijdens de zwangerschap sterk toe, zoals aangeboren afwijkingen, miskramen, zwangerschapsvergiftiging enzovoort. Lang wachten is echt geen goede zaak voor wie kinderen wenst.”

Volgens de Leuvense hoogleraar is het beter als vrouwen hun eerste kind krijgen voor ze 30 jaar zijn en het gezin afronden voor hun 35e. Vrouwen zijn het vruchtbaarst tussen 18 en 32 jaar, waarna hun vruchtbaarheid sterk afneemt.

Om voor elkaar te krijgen dat vrouwen op jongere leeftijd aan kinderen beginnen is volgens hem ook maatschappelijke ondersteuning nodig.

”We moeten maatregelen nemen zodat vrouwen niet meer gedwongen worden om te kiezen tussen kinderen en een carrière. We moeten veel meer flexibele oplossingen creëren om vrouwelijk talent op de arbeidsmarkt te houden en tegelijk een gezin te laten stichten. Ik begrijp niet waarom de huidige vrouwelijke topministers, toch machtige vrouwen, niets ondernemen om de toestand te verbeteren”, aldus D’Hooghe.

Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen uit hoogopgeleide families, beginnen steeds later aan gezinnen
Lees ook:Jongere en hoogopgeleide vrouwen verwachten dat moederschap nadelig is voor carrière
Lees ook:Vrouwen die na hun 30ste trouwen en een nestje bouwen, krijgen hoger salaris
Lees ook:Chinese vrouw van 60 baart tweeling
Lees ook:Chinese bankvrouwen moeten fiat krijgen voor zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>