10 jaar vrouwen voor vrouwen: de Nepalese vrouw verlost van haar verzakking

NepaleseWomenDe Stichting ‘Vrouwen voor Vrouwen’ bestaat deze maand 10 jaar en heeft als doel het verbeteren van de gezondheid van vrouwen in Nepal.

Dit vanuit de gedachte dat een goede gezondheid van vrouwen het gezin en de economie ten goede komt.

De focus ligt op de verzakking (prolaps) van de bekkenorganen zoals de baarmoeder, welke in Nepal bijzonder veel voorkomt ook al op jonge leeftijd.

Op de foto is te zien hoe deze kwaal o.a. ontstaat……

Een verzakking van de bekkenbodem organen is een ernstig gezondheidsprobleem en heeft een grote impact op het dagelijks functioneren van de vrouw.

Vrouwen voor Vrouwen is een vrijwilligersproject van Nederlandse gynaecologen, artsen en verpleegkundigen, dat samen met Nepalese organisaties zich richt op medische hulpverlening om deze verzakkingproblematiek aan te pakken.

De activiteiten bestaan uit directe behandeling in gezondheidskampen in dorpen op het platteland, het uitvoeren van operaties. Om het effect van onze behandeling te evalueren wordt er vervolgonderzoek gedaan.

Het geven van onderwijs en praktische training tijdens deze activiteiten is de kern geworden van het werk van Vrouwen voor Vrouwen, zodat de Nepalezen zelf dit kunnen overnemen. Research op dit terrein wordt gestimuleerd.

Dit humanitaire project staat of valt met twee zaken. Persoonlijke inzet ter plekke: hulp van artsen en gezondheidswerkers, die bereid zijn tijd en kennis beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn fondsen nodig om dit werk te kunnen bekostigen.

Lees ook:TV-tip: Jessica Villerius ‘Eerste Hulp in Nepal’
Lees ook:Sophie Hilbrand met special over Nepalese vrouwen
Lees ook:Blinde vrouwen sporen borstkanker op
Lees ook:2 Spaanse medewerksters van Artsen Zonder Grenzen na bijna 2 jaar ontvoering vrijgelaten
Lees ook:Dr. Jessica Wilford (32) van Artsen Zonder Grenzen omgekomen in Nepal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>