Dr. Jessica Wilford (32) van Artsen Zonder Grenzen omgekomen in Nepal

Jessica_Wilford_(bron_Facebook)Jessica Wilford (32) van Artsen Zonder Grenzen is omgekomen bij een helicoptercrash in Nepal.

Ze was met collega’s op weg naar hoofdstad Kathmandu toen het vreselijk misging met het kleine toestel van Mountain Helikopters Nepal.

Het bedrijf bevestigt dat de Nederlandse aan boord was en stelt een onderzoek in naar de oorzaak, meldt het AD vandaag.

Jessica Wilford groeide op in het Brabantse Valkenswaard, studeerde geneeskunde in Maastricht, ging daarna aan de slag als assistent-kinderarts in het ziekenhuis van Sittard en studeerde in 2011 af als tropenarts.

Ze verbleef een tijd in Nigeria om kinderen met een bloedvergiftiging te helpen, maar keerde vorig jaar terug. Na de aardbevingen in Nepal was ze nauw betrokken bij de hulpverlening.

De crash die de 32-jarige Wilford het leven kostte is niet het eerste ongeluk. Begin deze maand stortte een Amerikaanse helikopter neer met hulpverleners in hetzelfde gebied. Acht inzittenden overleden. Ook hulporganisatie Care bracht, vlak na de aardbeving, noodgoederen in dit onherbergzame gebied met kleine helikopters.

Lees ook:TV-tip: Jessica Villerius ‘Eerste Hulp in Nepal’
Lees ook:Jessica Meijer schrijft boek over vader Ischa
Lees ook:Sophie Hilbrand met special over Nepalese vrouwen
Lees ook:Marjolein Moorman is fractievoorzitter PvdA Amsterdam
Lees ook:25-jarige Saoedische bereikt top Mount Everest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>