Spaanse wet houdt veilige abortus voor minderjarige en beperkte vrouwen tegen

RosieDownSynEen parlementaire groep heeft een voorstel gedaan om de huidige Spaanse wetgeving te wijzigen waardoor 16- en 17-jarige meisjes en vrouwen met mentale beperkingen de toestemming van ouders of voogd nodig hebben om toegang te krijgen tot een wettelijke en veilige abortus.

De voorgestelde wijzigingen maken inbreuk op de rechten van vrouwen en meisjes. Ze gaan in tegen de aanbevelingen van het VN Comité inzake de Rechten van het Kind……..

Dat meldt Amnesty International.

Het Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap, dat Spanje mede ondertekend heeft, waarborgt gelijkheid en non-discriminatie voor vrouwen met een beperking. Dit waarborgt ook volledige en gelijke wettelijke mogelijkheid voor mensen met een beperking en erkent dat het ontzeggen van die wettelijke mogelijkheid in veel gevallen leidt tot het beroven van fundamentele rechten, inbegrepen de reproductieve rechten.

In 2012, heeft het VN Comité inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten (CESCR) een beroep gedaan op de Spaanse regering om stappen te zetten om de volledige uitvoering van de lopende wet te garanderen en een gelijke toegang te verzekeren tot veilige en legale abortusdiensten voor alle vrouwen, met speciale aandacht voor de situatie van adolescenten en migranten. In plaats van de vermelde hindernissen te verwijderen, doen de voorgestelde wetswijzigingen het tegenovergestelde.

Schrijf dus voor 9 april 2015 een brief naar de Parlementaire Groep van de Partido Popular en dring er op aan de voorgestelde wetswijzigingen onmiddellijk terug te trekken. Ze gaan in tegen de mensenrechten van jonge meisjes en vrouwen met een beperking en brengen hun gezondheid en leven in gevaar. 

Lees ook:Margo Waterval tot vicepresident Mensenrechten Comité VN gekozen
Lees ook:United Nations Women-vestiging vanaf morgen in Den Haag
Lees ook:België is vrouwvriendelijk; ronduit kut is het in Jemen
Lees ook:VN Vrouwenconfrentie lijkt te floppen
Lees ook:Ook SOA-AIDS Nederland pleit voor Nieuw Zeelands prostitutiemodel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>