Feminisme en romantiek gaan prima samen

WeCanDoItWithManDiegenen die denken dat feminisme de bijl aan de wortel van de stam van man-vrouw relaties is, heeft het mis.

Feminisme en romantiek gaan wel degelijk heel goed samen, sterker nog: een geëmancipeerde vrouw is een positief werkend element in een huwelijk……

Zo blijkt uit onderzoek uit 2007 door Laurie Rudman & Julie Phelan van de Rutgers University in the VS on 247 nog studerenden en 289 oudere volwassenen, die al langer een relatie hebben.

Hun onderzoek rekent ook af met het vooroordeel en de stereotypes van feministische vrouwen die er zo onaantrekkelijk mogelijk uitzien.

Voorts blijkt dat het feminisme zorgt voor gezondere heteroseksuele relaties. Niet alleen voor de vrouwen, maar ook de mannen die hun partners zijn meldden een grotere tevredenheid in huiselijke kring.

Het blijkt juist dat er in deze relaties meer plek is voor romantiek dan in verbintenissen waar de vrouw geen geëmancipeerde rol heeft in gezin en/of samenleving.

In tegenstelling tot wat nog steeds vaak aangenomen wordt, waren feministes juist vaker in een relatie, minder vaak in een lesbische relatie en seksueel aantrekkelijker dan hun niet feministische seksegenotes.

Lees ook:Ryan Gosling brengt het feminisme aan de man
Lees ook:Linda de Mol is de machtigste vrouw in medialand
Lees ook:Huiselijke geweld dondert tot wel 30 jaar door in leven slachtoffers
Lees ook:Hoogopgeleide mensen gaan minder vaak burn-out
Lees ook:Gezin is beste af met de vrouw als hoofd-kostwinner

1 Reacties // Reageer

One thought on “Feminisme en romantiek gaan prima samen

  1. AdVader

    romantiek? of onderdrukken van mannen? femini$$me is hoofdoorzaak van scheiding, van het mollen van normale gezinnen, van het mollen van kinderen&vaders.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>