Ryan Gosling brengt het feminisme aan de man

TheF-WordTwee Canadese studentes aan de Universiteit van Saskatchewan hebben onderzoek gedaan naar het effect van de Ryan Gosling memes op feministische overtuigingen.

Sarah Sangster en Linzi Williamson doopten hun project ‘Het effect van feministische Ryan Gosling memes op feministische identificatie en aanvaarding van feministische ideeën’.

En het blijkt dat deze ‘Hey Girl’ memes inderdaad invloed uitoefenen op de ideeën die mannen hebben over feminisme……

Proefpersonen kregen afbeeldingen te zien van Ryan Gosling met feministische uitspraken ernaast gedrukt.

De mening van vrouwen bleef praktisch ongewijzigd, maar die van de mannen onderging wel een evolutie. Ze aanvaardden sneller uitingen feministische boodschappen met het hoofd van Gosling ernaast.

Zo waren ze het bijvoorbeeld 10% vaker eens met de stelling ‘mannen misbruiken abortuswetten en anticonceptie om vrouwenlevens te beïnvloeden’, dan voor de afbeeldingen van het internet.

Het zorgde er echter niet voor dat mannen zich vaker een feminist gingen noemen. Een uitkomst die de onderzoeksters ook niet verwacht hadden.

Toch wijzen ze er in hun rapport op dat fenomenen uit de populaire cultuur wel degelijk kunnen helpen om mensen te overtuigen van bepaalde ideologieën. Ze hebben meer invloed dan over het algemeen wordt aangenomen.

RG1RG2 RG3

Lees ook:Lijsttrekster Zweedse Feministische Partij swingt met Pharrell Williams naar winst
Lees ook:Feministische Porno Conferentie deelt prijzen uit
Lees ook:Waardoor Nederland wereldkampioen deeltijdwerken werd
Lees ook:Is een cougar zijn de ultieme emancipatie?
Lees ook:Dalai Lama vindt het een goed idee als zijn opvolger een vrouw is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>