Shula Rijxman wordt voorzitter RVT Amsterdam Marketing

shularijxmanShula Rijxman, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, is per 1 januari 2014 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing.

Zij volgt Paul Luijten op die deze functie tijdelijk vervulde voor de in januari van dit jaar opgerichte citymarketingorganisatie van Amsterdam………

Shula Rijxman zal de komende maanden worden ingewerkt en treedt daarom nu al toe tot de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing.

De NPO-vrouw werd na een carrière in de journalistiek en communicatie in 1993 commercieel manager bij Martsell. 3 jaar later werd ze daar general manager en eigenaar.

In 2001, toen Martsell werd overgenomen door IDTV, trad zij aan als manager Events & Promotions om 2 jaar later de functie van commercieel directeur te bekleden.

In 2010 werd Rijxman benoemd tot CEO van de productiemaatschappij. In januari 2012 trad zij toe tot de Raad van Bestuur van de NPO.

Daarnaast is ook Anita Nijboer, Partner bij PriceWaterhouseCoopers Amsterdam, benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing.

Als partner bij PwC heeft Anita Nijboer ruim 20 jaar ervaring in algemene corporate advisering, advisering corporate (her)structureringen en verschillende bedrijfsovernames.

Haar cliëntenportfolio bestaat uit een breed pakket van (inter)nationale ondernemingen, waaronder grote familieondernemingen, bekende culturele instellingen en organisaties in de Entertainment & Media en Pharma en Life Science Industry.

Nijboer vervulde binnen PwC daarnaast verschillende managementrollen. Thans is zij leider van de regio Amsterdam. Ook vervult zij een aantal toezichthoudende functies bij charitatieve organisaties.

De Raad van Toezicht van Amsterdam bestaat met deze benoemingen uit de volgende personen: Shula Rijxman (voorzitter), Anita Nijboer, Carolien Gehrels (Gemeente Amsterdam), Henk Markerink (Amsterdam Arena), Wouter Paardekoper (Baker & McKenzie) en Paul Luijten (Schiphol).

Lees ook:Annetje Ottow benoemd in raad van toezicht VU-VUmc
Lees ook:Getrude v/d Brink voorzitter RvB zorgorganisatie MIDDIN
Lees ook:Claudia Brandenburg treedt toe tot RvB Zeeuwse ziekenhuizen
Lees ook:Zeehondenmoeder Lenie ‘t Hart wil ontslag
Lees ook:Tineke Hirschler in Raad van Toezicht Martini-ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>