Zeehondenmoeder Lenie ‘t Hart wil ontslag

ZeehondenLenie'tHartJa de temperaturen zijn in het nooorden van Nederland aan de Waddenzee behoorlijk opgelopen de laatste tijd.

En dan bedoelen we in het wereldberoemde zeehonden-opvangcentrum van Lenie ‘t Hart.

De 71-jarige richtte in 1971 de crèche voor de zogenaamde ‘huilers’ op, leidde tientallen mensen op in het vak, redde duizenden zeehonden van de wisse dood en wil nu na slepende discussies zelfs geen zetel meer in de Raad van Toezicht van haar eigen toko…..

‘t Hart trad al in 2012 terug als directeur. De onderhandelingen gaan volgens haar niet over geld. Tegen NOS zegt ze: “Ik was de laagst betaalde directeur van Nederland en daar ben ik best heel trots op.”

De reden voor het ontslag is dat ze haar naam niet langer wil verbinden zijn aan de zeehondenopvang.

De afgelopen 2 jaar ontving ze ruim €50.000,= salaris per jaar, meldt RTV Noord.

‘t Hart zegt dat zij haar salaris waard is. Ze stelt dat zij als gezicht van de zeehondencrèche via fondsenwerving veel geld ophaalt. Haar advocaat gaat met de nieuwe raad van toezicht, met oud-secretaris Henk Bleker als voorzitter, onderhandelen over een afkoopsom.

De oprichtster oefende via interim-manager Wibo van de Linde sinds 2012 nog wel invloed uit op het beleid. Nadat de raad van toezicht deze maand opstapte, werd oud-staatssecretaris Henk Bleker de voorzitter van de nieuwe raad van toezicht.

Lenie ‘t Hart is het niet eens met het nieuwe beleid. De dieren worden korter opgevangen en krijgen minder antibiotica, wat haaks staat op haar manier van werken.

Lees ook:Pieterburen heeft geen vertrouwen meer in ‘zeehondenmoeder’ Lenie ‘t Hart
Lees ook:Naam Lenie ‘t Hart en zeehondencrèche niet meer met elkaar verbonden
Lees ook:Tineke Hirschler in Raad van Toezicht Martini-ziekenhuis
Lees ook:Getrude v/d Brink voorzitter RvB zorgorganisatie MIDDIN
Lees ook:Shula Rijxman wordt voorzitter RVT Amsterdam Marketing

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zeehondenmoeder Lenie ‘t Hart wil ontslag

  1. Rommie

    Als je alles optelt, incl. reiskostenvergoeding, krijgen Lenie en haar man ruim 100.000 euro per jaar. En een gratis auto op de koop toe.
    Het blijkt, mede gezien haar reactie op het nieuwe en betere beleid van de zeehondencrèche, dat het haar meer om het geld dan om de zeehonden gaat.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>