‘Dit’ betekent niet dat ik ook seks met je wil

#ThisDoesntMeanYesHet is eigenlijk van de zotte dat zoiets nog bewezen moet worden, maar sommige mensen zijn blijkbaar hardleers. Of gewoon gek.

Het gaat om het feit dat er nog weleens beweerd wordt bij een verkrachting dat een meisje of de vrouw ‘erom vroeg’.

Een nieuwe campagne vestigt de aandacht op het feit dat vrouwen mogen dragen wat ze willen en hun outfits nooit een verkrachting uitlokken.

Het is een initiatief van Rape Crises Londen,, die verkrachtingsslachtoffers opvangt, bericht The Daily Mail.

De nieuw gevormde organisatie fotografeerde als bewijs 200 Londense vrouwen in alle soorten, maten en outfits om erop te wijzen dat het niet uitmaakt wat ze dragen.

Bijhorende hashtag #ThisDoesntMeanYes moet aantonen dat geen enkele uiterlijkheid, ~hoe sexy mensen dat soms ook interpreteren~ gezien mag worden als trieer voor seksueel geweld en dat de schuld altijd bij de verkrachter zelf ligt.

Rape Crisis heeft zo’n 2000 billboards met deze boodschap verspreid in de Britse hoofdstad en vroeg alle gefotografeerde vrouwen om hun eigen foto eveneens te delen op social media.

“Je hoort weleens dat vrouwen die zich speels gedragen, openlijk over seks praten en zich uitdagend kleden erom vragen om verkracht te worden. Dat is een enorm valse mythe, die nodig gestopt moet worden. Elke vrouw heeft recht op een vrije meningsuiting, maar deze mag absoluut geen aanleiding zijn om iemand te misbruiken’, aldus de organisatie.









Lees ook:Vertel je dochters niet wat ze moeten aantrekken, leer je zonen geen verkrachters te worden!
Lees ook:Indiase Koefnoen: ‘Verkracht? Eigen schuld, dikke bult!’
Lees ook:Als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee
Lees ook:‘Een verkrachting is een knuffel met tegenstribbelen’
Lees ook:‘Als je een verkrachter niet wil verleiden, draag dan geen hakken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>