Vertel je dochters niet wat ze moeten aantrekken, leer je zonen geen verkrachters te worden!

Bij verkrachtingen denken we momenteel vooral aan landen als India en Egypte. Helaas gebeurt het ook hier, bij u en mij om de hoek.

Tijdens de manifestatie ‘Rise against rape’ in Brussel hebben gisteren enige tientallemn mensen meer aandacht gevraagd voor verkrachtingsslachtoffers……

In België werden in 2011 meer dan 4000 verkrachtingen gepleegd, wat neerkomt op 11 per dag. 90% slachtoffers zou volgens onderzoek geen aangifte doen.

De Belgische Vrouwenraad roept met een bijbehorende petitie, HIER TEKENEN, de federale overheid op om meer maatregelen te nemen.

“Don’t tell your daughters what to wear, tell your sons not to rape”, is een van de vele slogans die geroepen werden.

Hoewel vooral vrouwen oproepen tot meer aandacht voor verkrachting zijn er ook mannen die hun steun komen betuigen aan slachtoffers. Een van hen toont duidelijk hoe hij erover denkt met de woorden ‘real men don’t rape’.

Met de manifestatie wil de Vrouwenraad meer aandacht vragen voor verkrachtingsslachtoffers, maar ook voor het gebrek aan maatregelen door de regering. “Verkrachting moet op verschillende niveaus aangepakt worden”, zegt Herlindis Moestermans van de Vrouwenraad. “Zowel op het vlak van Justitie, Volksgezondheid als Binnenlandse Zaken moet er dringend iets ondernomen worden, met een betere coördinatie tussen die drie beleidsfactoren.”

Zo pleit de organisatie ervoor dat er in elk gerechtelijk arrondissement een expertisecel Zeden wordt opgericht met vertegenwoordigers van het parket, de federale en lokale politie, de ziekenhuizen en de hulpverlening. Die moet onder meer zorgen voor een efficiënte opsporing en snelle doorverwijzing van de dader en voor een betere opvang van slachtoffers.

Lees ook:Mexico zet gender-alert in vanwege duizenden vermoorde vrouwen
Lees ook:‘Dit’ betekent niet dat ik ook seks met je wil
Lees ook:Belgische regering tegen slachtoffers van seksueel geweld: ‘Laat uw schroom vallen’
Lees ook:Als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee
Lees ook:Indiase Koefnoen: ‘Verkracht? Eigen schuld, dikke bult!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>