‘Als je een verkrachter niet wil verleiden, draag dan geen hakken’

Chrissie Hynde heeft in een interview met The Sunday Times Magazine enkele uitspraken gedaan over verkrachting, die haar niet in dank zijn afgenomen.

De nu 63-jarige rockster zei onder meer zichzelf de schuld te geven voor seksuele handelingen die ze in haar jongere jaren onder druk uitvoerde.

De frontvrouw van The Pretenders vertelt dat ze op 21-jarige leeftijd met een motorbende naar een verlaten huis werd gebracht, terwijl ze dacht naar een feestje te gaan.

“Technisch gezien, was het mijn eigen schuld en ik draag die verantwoordelijkheid”, zou ze volgens The Guardian hebben gezegd. “Je kunt niet met mensen sollen, vooral niet met mensen die shirts dragen met teksten als ‘ik hou van verkrachting’ en ‘op je knieën’. Het zijn motorbendes, dat is wat ze doen.”

De Amerikaanse Hynde gaat nog een tikkie verder en dat wordt haar door velen niet in dank afgenomen. Zo zegt ze dat als vrouwen schaars gekleed en dronken over straat gaan, ze het aan aan zichzelf te danken hebben als er wat gebeurt.

“Doe dat gewoon niet. Dat is gewoon gezond verstand. Weet je, als je een verkrachter niet wil verleiden, draag dan geen hoge hakken, zodat je van hem weg kan rennen.”

Oeff, als een man dit zegt, is dat al erg. Laat staan een vrouw.

Een Britse organisatie die opkomt voor mensen die seksueel misbruik zijn, spreekt daarom ook schande van de uitspraken. “Slachtoffers moeten nooit het idee hebben dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de walgelijke misdaad”, aldus Lucy Hastings van Victim Support.

Tijd voor een verse Slutwalk!

Lees ook:Egyptische geestelijke (gestoorde) politicus vind douchende vrouwen begluren OK
Lees ook:‘Dit’ betekent niet dat ik ook seks met je wil
Lees ook:Victim blaming: anti-verkrachtings-campagne richt zich op vrouwen
Lees ook:Lady GaGa: ‘Verkrachting blijft ook fysiek pijn doen’
Lees ook:Cécile Narinx: ‘Niet alle NL vrouwen zijn mussen en kraaien’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>