Marokkaans tienermeisje doet poging tot zelfmoord na maagdelijkheidstest

vagina-knickersMaagdelijkheidstests vormen echt de onbetrouwbaarste manier om aan te tonen of een meisje c.q. vrouw ooit seks heeft gehad en trouwens: wanneer is iets seks?

Sporten, ballet, menstruaties en andere plotse bewegingen kunnen het mythische hymen namelijk allang aan flarden hebben gescheurd.

Dat deze contrôles anno 2014 in vooral islamitische milieus nog steeds worden gedaan, is dan ook een gotspe.

Deze week deed een jong meisje een poging tot zelfdoding nadat ze door haar moeder gedwongen was een inwendig onderzoek te ondergaan……..

Daarna vluchtte het meisje in de kliniek te Inezgane naar de bovenste verdieping van het gebouw, waar ze vanaf sprong. Ze overleefde het en werd kortstondig behandeld in een ziekenhuis.

Het kind zou de inspectie van haar vagina vernederend hebben gevonden, schrijft Morocco World News. Het wantrouwen van de moeder had haar bovendien van streek gemaakt.

Families in Marokko associëren maagdelijkheid met het idee van puurheid. Vrouwen moeten maagd blijven totdat ze trouwen, zo luidt de heersende cultureel-religieuze opvatting. Deze norm geldt niet voor jongens, al beweert de religie geen onderscheid te maken tussen de seksen.

Lees ook:Verkrachte 10(!)-jarige Paraguayaanse mag geen abortus
Lees ook:Rebekah Brooks van NOTW compleet vrijgesproken
Lees ook:Jihadisten ‘bidden’ voordat en nadat ze een vrouw verkracht(t)en
Lees ook:Saoedische mannen krijgen geen sms meer als hun vrouw de grens passeert
Lees ook:De moeder van Nina Blom maakte haar opzettelijk ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>