De moeder van Nina Blom maakte haar opzettelijk ziek

NinaBlomNiet alle vrouwen zijn gezegend met een fijne moeder-dochter-relatie. Voor hen zal deze dag dan ook minder feestelijk zijn.

Een daarvan is Nina Blom. Ze groeide op met een moeder die haar letterlijk ziek maakte.

“Je bent een verschrikkelijk kind, hoor je?” Ze stak haar tong uit en beet erop. Dat deed ze altijd als ze krankzinnig werd.”

Nina was de jongste in een gezin met een 3 jaar oudere zus. Nina was een vrolijk kind, vol levenslust, maar ze werd veel thuis gehouden omdat ze volgens haar moeder te zwak was.

Achter gesloten deuren werd ze jarenlang op gruwelijke wijze ziek gemaakt, totdat een kinderarts ontdekte dat er iets totaal niet klopte…..

Op dat moment lag Nina in comateuze toestand en hadden de ouders reeds geopperd dat euthanasie de enige optie was.

Haar moeder leed aan het aan het Munchhausen by Proxy syndroom. Ze maakte haar kind doodziek om zelf aandacht te krijgen.

Nina overleefde het en schreef er een boek over en nu is er ook een documentaire van Hans van Brunschot. De jonge Nina wordt daarin gespeeld door Mila Mutsaers en de stem van de moeder is ingesproken door Marjanne van Venrooij.

Met flashbacks krijgt de kijker een beeld hoe de moeder haar kind indoctrineerde en komen specialisten aan het woord zoals haar behandelend kinderarts, vertrouwensarts, psycholoog en meer.

De film wordt o.a. ingezet bij de voorlichting over deze aandoening aan artsen, verplegend personeel, onderwijspersoneel en politie.

Nina Blom sprak al vaker open en bloot over haar geschiedenis, o.a. bij EenVandaag en heeft een eigen stichting StOMbP.

Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit
Lees ook:Top-damster Nina Hoekman (49) overleden
Lees ook:De acteurs met de hoogste waarde van Hollywood waren in 2013 actrices
Lees ook:Bij overlijden moeder in kraambed gaat bevallingsverlof naar vader
Lees ook:TELEFILM KIJKEN: actueel thema over 2 lesbomoeders met een zoontje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>