Sumatra wil de maagdelijkheid van schoolmeisjes checken

virgin2Een maagdelijkheidstest bij meisjes en vrouwen is wel een van de mensonterendste onzinnigheden die voortvloeien uit religie. Eigenlijk is het pure aanranding.

De Sumatraanse gemeente Prabumulih wil schoolmeisjes voortaan onderwerpen aan zo’n test om seks voor het huwelijk te ontmoedigen en te voorkomen dat meisjes in de prostitutie belanden……

Muhammad Rasyid, verantwoordelijk voor het onderwijsbeleid ter plekke, joeg met zijn idiote voornemen tal van twitteraars en facebookgebruikers al aan tot protest.

Ook Indonesische hoogwaardigheidsbekleders haastten zich vandaag reeds om hun ongenoegen uit te spreken over dit plan. Het zou de mensenrechten schenden en discriminatoir zijn.

Maar Rasyid geeft vooralsnog geen krimp. Hij zei erop gerekend te hebben dat zijn plan op weerstand zou stuiten, maar bleef erbij dat het ‘een juiste manier is om kinderen te vrijwaren van prostitutie en vrije seks’.

Volgens minister van onderwijs Mohammad Nuh maakt het plan inbreuk op gemeenschappelijke waarden. Het provinciale hoofd onderwijs liet dinsdag weten dat hij Prabumulih heeft gevraagd het voornemen te laten vallen.

Indonesië is ‘s werelds grootste moslimland. Het gros van de mensen hangt een gematigde, verdraagzame variant van de islam aan en het land kent scheiding van religie en staat. Maar een flinke groep conservatievelingen vreest dat de snelle modernisering rampzalige gevolgen heeft voor de zeden.

De Nationale Commissie voor Kinderbescherming kijkt met argusogen naar die groep, die sommige politici zouden willen paaien met ideeën als Rasyids maagdelijkheidstest. Met zijn plan is de Sumatraanse bestuurder ‘enkel uit op populariteit’, aldus Aris Merdeka Sirait van de Kinderbescherming.

Lees ook:Alleen meisjes die nog maagd zijn krijgen schooldiploma op Java
Lees ook:Neelie, Pip & Caro ambassadrices voor PLAN Nederland
Lees ook:Pak de hoerenloper aan, niet de prostituee!
Lees ook:Welke powervrouw stuur jij een berichtje? Giovanca doet ‘t voor!
Lees ook:Meiden in Swaziland krijgen $18 p.m. zolang ze maagd blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>