Pak de hoerenloper aan, niet de prostituee!

The-catching-prostituteLanden die prostitutie willen verminderen, moeten dat doen door de klant aan te pakken, niet de prostituee.

Prostitutie, gedwongen of vrijwillig, tast de menselijke waardigheid aan en is in strijd is met mensenrechten………

Dit stelt het Europees Parlement in een resolutie die vandaag is aangenomen.

EU-lidstaten worden opgeroepen met exit-strategieën en andere inkomensbronnen voor vrouwen te komen die de prostitutie vaarwel willen zeggen.

“In plaats van allesomvattende wetgeving, die in Duitsland en Nederland rampzalig uitpakte, hebben we behoefte aan een genuanceerdere aanpak waarin mannen die een vrouwenlichaam als een verhandelbaar goed beschouwen worden gestraft, zonder vrouwen te criminaliseren die de prostitutie in zijn gedreven”, aldus Mary Honeyball (S&D, VK), die de resolutie door het Parlement loodste.

“Wij sturen met deze resolutie een sterk signaal dat het EP ambitieus genoeg is om prostitutie aan te pakken in plaats van het te accepteren als een feit.”

De niet-bindende resolutie is aangenomen met 343 stemmen voor, 139 tegen en 105 onthoudingen,

De meeste EP-leden denken dat de beste manier om prostitutie en vrouwenhandel tegen te gaan het zogenaamde ‘Noordse model’ is. In Scandinavië wordt prostitutie als een mensenrechtenschending en een vorm van geweld tegen vrouwen beschouwd. De ‘kopers’ van seks worden aangepakt, niet de aanbieders. Het EP wil dat de rest van de EU-landen hier een voorbeeld aan neemt..

Het EP wil ook dat betaalde seks met vrouwen onder de 21 jaar in de hele EU strafbaar moet worden gesteld.

Volgens gegevens van de Commissie wordt 62% van de mensenhandel, gesmokkeld voor prostitutiedoeleinden. 96% hiervan is vrouw. Het EP wil dat landen meer doen om mensenhandel tegen te gaan en slachtoffers betere bescherming moeten bieden.

Het EP roept nationale autoriteiten op om regelingen op te zetten voor vrouwen die ‘het leven’ willen verlaten. Beter onderwijs en aanpak van armoede zijn nodig om te voorkomen dat vrouwen hun toevlucht zoeken in prostitutie.

Illustratie boven: Gao Brothers, ‘To catch a lady’.

Lees ook:Veel Roma-vrouwen in gedwongen prostitutie
Lees ook:VN: religie, cultuur en traditie mogen nooit excuus zijn voor geweld tegen vrouwen
Lees ook:‘Elke nacht 400 mensen in Amsterdam verkracht’
Lees ook:Op de Wallen dansen de hoeren achter de ramen
Lees ook:Jojanneke van den Berge voor de EO in de prostitutie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>