Minister Jeanine Hennis-Plasschaert vaart mee met Gay Pride

Foto Merlijn Doomernik / NRC

Het is een historische gebeurtenis dat een minister van Defensie meevaart in de Gay Pride, het jaarlijke homo en lesbo-festival in de hoofdstedelijke grachten.

Hiermee wil minister Hennis-Plasschaert als werkgever bekrachtigen dat iedereen, dus ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zichzelf moeten kunnen zijn op de Defensiewerkvloer……….

De deelname van Hennis-Plasschaert aan het evenement valt samen met een aantal bijzondere herdenkingen voor Defensie dit jaar.

De georganiseerde zeemacht in Nederland bestaat 525 jaar, de Marine draagt 200 jaar het predicaat ‘koninklijk’ en de militaire luchtvaart bestaat 100 jaar.

Bovendien viert de Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht, die zich al een kwart eeuw inzet om andersgeaardheid binnen Defensie uit de taboe-sfeer te halen, haar 25-jarig bestaan.

Defensie geeft op haar boot op diverse manieren invulling aan het thema ‘reflect’.

Het personeel blikt terug door op de boot oude uniformen uit vervlogen tijden te dragen. Uit respect en dankbaarheid aan de Nederlandse samenleving is de Defensieboot tijdens de parade versierd in de kleuren rood, wit en blauw. De passagiers van de boot zullen tijdens de vaart herhaaldelijk de eregroet brengen aan het aanwezige publiek.

De Defensieboot organiseert, samen met een aantal andere deelnemers aan de parade, op vrijdag 2 augustus een kijkdag voor pers en publiek. Het is voor het eerst dat publiek en pers bij wijze van voorproefje de kans krijgen om te kijken bij het opbouwen van de deelnemersboten. Behalve Defensie doen ook de GVB en winkelketen Mister B. mee aan de kijkdag.

Foto boven: Merlijn Doomernik / NRC

Lees ook:Minister Hennis-Plasschaert adviseert Duitse collega over handtas
Lees ook:Jeanine Hennis voert dienstplicht voor vrouwen in
Lees ook:Minister Jeanine Hennis is invloedrijkste vrouw van Nederland
Lees ook:Minister Hennis neemt ‘kijkje in Chinese Defensie-keuken’
Lees ook:Minister Hennis bezoekt onverwacht de troepen in bloedheet Mali

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Minister Jeanine Hennis-Plasschaert vaart mee met Gay Pride

  1. z.reinders

    Natuurlijk verdient dit onderwerp aandacht.Ik vermoed dat vanwege de bezuinigingen(ik zag net de uitzending over weduwen van veteranen; zeer schrijnend)velen zullen denken heeft ze niets anders te doen.Waaruit bestaat deze mevrouw haar ware kracht?

      /  
  2. z.reinders

    Heeft deze mevrouw niets beters te doen!Waaruit bestaat haar kracht?Ik keek naar een uitzending over weduwen van veteranen zeer beschamend voor Defensie. Er is nog geen tijd voor een ANTWOORD!Zelf kan ik als dochter van een verzetsman en Indie veteraan (Oud reserve Luitenant-Kolonel J.H.Reinders)hun gevoelens begrijpen!Met b.v. deze problematiek scoort Minister Hennis niet.Ze vertoont veel populistisch gedrag.Verdient geen respect!!!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>