Minister Hennis bezoekt onverwacht de troepen in bloedheet Mali

hennisMaliMinister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali.

Samen met de hoogste militair van Nederland, generaal Tom Middendorp, ging ze voor het eerst langs bij de Nederlanders die meedoen aan de VN-vredesmissie in het West-Afrikaanse land.

Tijdens het bliksembezoek, dat om veiligheidsredenen geheim was gehouden, wilden ze vooral zien hoe het eraan toegaat en onder welke omstandigheden de Nederlanders hun werk doen. Zondag waren ze in de hoofdstad Bamako.

Vandaag vlogen ze samen met oud-minister Bert Koenders, hoofd van de VN-operatie, door naar het Nederlandse kamp in Gao in het noordoosten van het land. Daar verblijven de meeste van de ongeveer 450 Nederlanders die nu in Mali zijn.

Hennis en Middendorp zeiden tegen de militairen dat ze onder de indruk zijn van wat ze in een paar maanden hebben opgebouwd. De klimatologische omstandigheden zijn echt extreem, zei Hennis in Gao.

Ze heeft ook de indruk dat de Nederlanders hun werk goed doen en daarbij een voorbeeld zijn voor andere landen. „We hebben een fantastisch resultaat neergezet tot nu.”

Lees ook:Minister Hennis neemt ‘kijkje in Chinese Defensie-keuken’
Lees ook:KIJKEN: ‘we’ gaan naar Mali, hoe belangrijk is dat voor de vrouwen daar?
Lees ook:Minister Hennis-Plasschaert adviseert Duitse collega over handtas
Lees ook:Minister Jeanine Hennis maakt parachutesprong met mariniers
Lees ook:Minister Jeanine Hennis-Plasschaert slaapt met de mariniers in sneeuwhol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>