De ‘You Go Girl 2013′ is Kromkommer’s Jente de Vries

JenteDeVriesNaast de Vrouw in de Media Award, die gisteren werd uitgereikt aan amazone en zakenvrouw Anky van Grunsven, werd ook de You Go Girl Award uitgereikt.

Deze onderscheiding is voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de nationale en regionale media, radio, tv, in kranten, tijdschriften en op social media…….

De jury bestaande uit Geertje Algera (redacteur/verslaggever KRO-NCRV televisie),  Harmke Oudenampsen (journalist, regisseur online video, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Petra Stienen (publicist, Arabist, onafhankelijk adviseur, spreker, winnares Vrouw in de Media Award 2011 en voorzitter van de jury), heeft een keuze gemaakt uit 5 genomineerde vrouwen.

Het werd Jente de Vries, mede-oprchtser van Kromkommer.

Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun ‘looks’. Maar ook overproductie binnen de keten zorgt voor verspilling.

Met de smaak en kwaliteit van deze groente is niets mis, maar toch belanden ze vaak op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Dat is toch krom? Kromkommer gaat verspilling tegen en brengt op allerlei manieren deze groente weer terug op het bord.

Jente de Vries – Kromkommer from PechaKucha Hilversum on Vimeo.

Lees ook:Greenpeace-actviste die nog in Rusland zit, onderscheiden met VIVA 400-award
Lees ook:Nu stemmen voor de Vrouw In De Media Award 2013
Lees ook:Thrillerschrijfster Mel Wallis de Vries wint Prijs Jonge Jury
Lees ook:Anky van Grunsven ontvangt Vrouw In De Media Award 2013
Lees ook:Brechtje Riphagen wint SHELL innovatieprijs met infuuslijn voor baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>