Nu stemmen voor de Vrouw In De Media Award 2013

rosierivetingOp basis van onderzoek naar de aanwezigheid van deskundige vrouwen in dagbladen en informatieve tv-programma’s van de publieke omroep, zijn 20 vrouwen genomineerd waarop vanaf nu gestemd kan worden voor de titel ‘Vrouw In De Media 2013′

T.o.v. vorig jaar zijn 7 vrouwen opnieuw genomineerd en komen er 12 nieuwe namen naar voren……….

De prijs is een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt en is voor de vrouw die zich in 2013 volgens het publiek het beste heeft geprofileerd in het nieuws.

Gegevens voor de totstandkoming van de nominaties zijn gebaseerd op het onderzoek ‘naar de zichtbaarheid van vrouwen in de Nederlandse media van 2013′ op verzoek van de initiatiefnemers uitgevoerd door de Nederlandse Nieuwsmonitor.

In het onderzoek zijn alle landelijke dagbladen en een aantal informatieve tv-programma’s van de publieke omroep meegenomen. Gekeken is naar de media-aandacht voor deskundige vrouwen in tien categorieën.

De Vrouw in de Media-Award wordt voor de 5e keer uitgereikt. Prijswinnaars van afgelopen jaren zijn: Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011) en Tineke Ceelen (2012).

Naast de Vrouw in de Media-Award reiken de initiatiefnemers de aanmoedigingsprijs You Go Girl-Award uit, een nieuwe prijs voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om als deskundige in hun vak meer zichtbaar te worden in de media (regionale) radio, tv, in kranten, tijdschriften en social media.

Tot 31 december jl. stond de inbox open voor voordrachten. De jury bestaande uit Geertje Algera (redacteur/verslaggever KRO-NCRV televisie),  Harmke Oudenampsen (Journalist, regisseur online video, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Petra Stienen (publicist, Arabist, onafhankelijk adviseur, spreker, winnares Vrouw in de Media Award-2011 en voorzitter van de jury), heeft een keuze gemaakt uit de vele voordrachten.

Bij de keuze is gekeken naar (regionale) aandacht in de media in 2013, diversiteit in deskundigheid, groeipotentieel nationale media. (#yggaward)

Nieuwsgierig naar de genomineerden? Ga dan naar vrouwindemedia.nl.

VIDM.nl en ZijSpreekt geven vanaf nu t/m 23 januari het publiek de mogelijkheid om een stem uit te brengen op vrouwindemedia.nl.

Op 24 januari om 16.30 uur worden de prijzen uitgereikt tijdens het seminar ‘Een helder profiel in de media’ in Nijkerk.

De Vrouw In De Media Award 2012 was voor Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Lees ook:Anky van Grunsven ontvangt Vrouw In De Media Award 2013
Lees ook:Longarts Wanda de Kanter wint Vrouw in de Media Award
Lees ook:Tineke Ceelen wint Vrouw In de Media Award
Lees ook:De ‘You Go Girl 2013′ is Kromkommer’s Jente de Vries
Lees ook:Linda de Mol is de machtigste vrouw in medialand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>