Greenpeace-actviste die nog in Rusland zit, onderscheiden met VIVA 400-award

Greenpeace Faiza Oulahsen_0Greenpeace-activiste Faiza Oulahsen is gisteravond met een VIVA 400-award onderscheiden in de categorie ‘Stoer’.

De Nederlandse actievoerster kwam afgelopen vrijdag op borgtocht vrij nadat ze bijna 2,5 maand vastzat in een Russische cel……

Aangezien Faiza nog in Rusland moet blijven tot haar strafzaak dient, nam campagneleider Jorien de Lege, de award voor haar in ontvangst.

De onderscheidingen werden uitgereikt in het College Hotel Amsterdam.
Een speciale jury selecteerde de vrouwen uit de jaarlijkse VIVA 400-lijst, een initiatief van het gelijknamige weekblad. Uit een top-40 werden uiteindelijk de winaars gekozen.

Naast Oulahsen kreeg Anne-Marie de Brouwer, universitair hoofddocent bij het departement strafrecht in Tilburg, een award in de categorie ‘Knappe Koppen’.
Zij zet zich in voor vrouwen en meisjes die in Rwanda het slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Schrijfster Myrthe van der Meer ging naar huis met de prijs in de categorie ‘Creatief’ voor haar boek PAAZ. De roman over haar opname op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis wordt bewerkt tot een tv-serie.

De vrouwen op de VIVA 400-lijst hebben allemaal een eigen specialisme, van koken tot bloggen, van idealist tot zakenvrouw, van patholoog anatoom tot ‘gekke-groentenactivist’.

In totaal werden in 8 categorieën awards uitgereikt:

Aanstormend talent – Lisanne Buik en Emma Veerhuis
Van junior chef tot meester chef: deze twee passievolle, jonge ondernemers maken lekker eten toegankelijk voor iedereen. De jury was het unaniem eens: VanChefs past goed bij de tijdsgeest is duurzaam en vernieuwend en is gewoon een fantastisch idee!

Online – Charlotte Meindersma
Omdat ondernemen leuk moet zijn, is Charlotte een jurist die klare taal spreekt en ondernemers begrijpt. Haar doel? Wet-en regelgeving voor iedereen begrijpelijk maken. De jury sprak ook klare taal: “Alle vrouwen in de zaal hebben iets aan jouw vakmanschap in een nieuw jasje, jij verdient de VIVA400-Award!”

Business – Jacqueline Vizée
“Een entrepreneur met visie die iets verandert in de dancewereld. Ze heeft bakken potentie om het de komende jaren te maken” Vind je dat terug in je juryrapport dan zit het wel goed met die VIVA-Award. Jacqueline organiseert grote events tot ver over de grenzen van ons landje.

Creatief – Myrthe van der Meer
Het oordeel van de jury: “Myrthe is dapper en durft zich kwetsbaar op te stellen, een echte VIVA-vrouw.” Myrthe schreef een roman over haar burn-out en opname op een psychiatrische afdeling. Paaz werd een bestseller en wordt binnenkort een tv-serie.

Mode – Lara de Graaf
Lara gaat tegen de wind in en is een jonge meid met lef. Dit alles zorgde ervoor dat ze de VIVA-Award in de wacht sleepte. Met haar eigen label Ydence bestormt ze de beste brandstores in de grootste steden!

Knappe Koppen – Anne-Marie de Brouwer
Barstend van de energie komt Anne-Marie op voor vrouwenrechten. Want: verbeter de rechten van vrouwen en je verbetert de gezondheid van de mensheid. Ze is al een van de jongste ridders in de Orde van Oranje Nassau en mocht nu naast een lintje ook de VIVA-Award ophalen!

Stoer – Faiza Oulahsen
Dé Jeanne d’Arc van 2013, een strijder: Greenpeace-activiste Faiza was erbij daar in Rusland. Terwijl iedereen zich druk maakt om de crisis maakt zij haar handel vuil aan het milieu. Deze vrouw verdient een hart onder de riem en zeker een VIVA-Award!

Eco – Lisanne van Zwol en Jente de Vries
Stop de voedselverspilling! Vijf tot tien procent van de groenten wordt vanwege hun ‘looks’ verspild. Daar wilden Lisanne en Jente een stokje voor steken. De jury vond een award zeker geen verspilling want: “Deze stoere vrouwen passen helemaal bij VIVA: al ben je een gekke groente je bent goed zoals je bent!”

Lees ook:Stem mee voor de VIVA400
Lees ook:VIVA-awards uitgereikt in 8 categorieën
Lees ook:Greenpeace-activiste Faiza Oulahsen strijdbaar terug op Nederlandse bodem
Lees ook:CEO Dominique Leroy van Belgacom wint eerste TRENDS-award
Lees ook:Nederlandse Greenpeace-vrouw nog tot 24 november in Russische cel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>