Eva Daeleman gaat burn out en krijgt bakken kritiek

displaySociale media laten zich de laatste weken wel van hun hele slechte zijde zien. Of liever gezegd: de gebruikers daarvan.

Blijkbaar is het in je eentje anoniem achter je toetsenbord zitten een trigger om wie dan ook, zonder nadenken en met weinig kennis af te branden.

De Vlaamse radiopresentatrice Eva Daeleman maakte vorige week bekend dat ze kampt met een burn-out.

‘Het gaat even niet meer’, schreef Eva vorige week op Facebook. ‘De batterijen zijn platter dan plat’. De 25-jarige omroepster, die bij zender MNM werkt, stopt voor onbepaalde tijd met werken. ‘Onvermoeibaar, was ik. Dacht ik te zijn. Tot midden september het licht uitging. Mijn lijf protesteerde en mijn hoofd nog meer.’

Dat nieuws lokte veel kritiek uit op de sociale media, maar zondagavond beet de 25-jarige blondine van zich af via Instagram.

‘Bedankt voor alle lieve woorden. Sommigen hebben hun vat met haat kunnen legen, ik hoop oprecht dat dat deugd deed’, aldus Eva op Instagram bij het plaatje wat we bij dit bericht gezet hebben.

‘Iedereen leest natuurlijk wat hij of zij wil lezen. En dan is het nu genoeg met flink, dapper, moedig of whatever te zijn. Ik hoop snel weer het licht te zien. Liefs’, voegde ze er nog aan toe.

Eind vorige week maakte de MNM-stem bekend dat het niet goed met haar ging. ‘Soms loopt het leven anders dan je voorzien had. Ik kies even voor mezelf’, kondigde ze op 3 december aan via Instagram en Facebook.

‘Ik trek me voor onbepaalde tijd terug in mijn veilige cocon van middagdutjes, therapeutische appeltaart zonder gluten, vrienden, herfstbladeren, boeken en netflixmarathons. Ze noemen het ook wel burn-outland. Plezant voor even, maar hopelijk kan ik snel terug naar radioland.’

Lees ook:Lees hier over de Facebook-vakantie van Jeanne Kim
Lees ook:Een ode aan mijn moeder Hendrika Klein Baltink
Lees ook:Sjoera Dikkers is Twitter-diarree ook beu
Lees ook:Vrouwen zijn van Pinterest
Lees ook:Eva Simons met Beyoncé op tour en op dancefestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>